Ніякого алое та сметани: Супрун розповіла, як правильно лікувати опіки

Ніякого алое та сметани: Супрун розповіла, як правильно лікувати опіки
Фото: bravotv.com
  • Що робити, якщо ви облилася окропом або доторкнулася до гарячої праски?
  • Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун не радить у таких випадках бігти за маслом, алое або сметаною, адже вони не допоможуть.
  • Супрун розповіла, якою має бути перша допомога під час опіків.

Перша допомога під час опіків дуже важлива й надавати її потрібно правильно. Проте, чи знаєте ви як саме реагувати у такій ситуації та за що хапатися. Більшість із нас переконані, що дієвим засобом від опіків є лід чи сметана, але чи дійсно це так?

"Облилися окропом чи доторкнулись до гарячої праски? Ні в якому разі не біжіть на кухню за рослинною олією, листям алое чи сметаною", - написала виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук. Вона застерігає українців від використання олії, алое чи сметани для лікування термічних опіків.

Перша допомога під час опіку:

Відео дня
  • Обробіть рану прохолодною водою чи водою кімнатної температури.
  • Заборонено прикладати місця опіку лід. Не обробляйте рану ніякими кремами або жиром. "Є помилкова думка, що опік слід відразу обробити дексапантенолом, однак у міжнародних рекомендаціях надання допомоги при опіку його немає. Якщо він і може допомогти, то швидше під час загоєння ран,"- зауважила Супрун.
  • Зніміть одяг, прикраси, які знаходяться поблизу ділянки опіку. Але не чіпайте речей, які прилипли до ураженої шкіри.
  • Накладіть на рану стерильну пов’язку.
  • Пийте воду - вона допоможе зменшити інтоксикацію і уникнути зневоднення.
  • Можна випити знеболююче (парацетомол або ібупрофен).
  • Якщо отриманий опік обличчя або очей, краще лягти.

Але Супрун наголошує, що в окремих випадках потрібно звернутися до лікаря.
Як вона зазначила, все залежить від типу і ступеня опіку. Незначні опіки можна лікувати самостійно, головне – запобігати потраплянню бруду і не розривати бульбашок, які можуть утворитися в місці опіку. А ось, у разі сильного опіку необхідно звернутися за професійною медичною допомогою

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Оля Третяк

    В украіні керує ,а на своі батьківщині неможе...
  • Наседкин Леонид

    Если она врач,то я генерал!
  • Володимир Кухар

    звідки Супрун може знати за всіх спеціалістів і всі спеціальності, це вже якась парамедицина 😥
  • Игорь Макар

    В любом случае стоит взять на заметку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:35 У Хмельницькому чоловік викрадав котли з квартир у новобудовах 13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up