Нове про коронавірус на Хмельниччині: хвороба «помолодшала» та має інші симптоми

Нове про коронавірус на Хмельниччині: хвороба «помолодшала» та має інші симптоми
Ілюстративне фото
  • Все частіше значні ускладнення має молодь та люди середнього віку.

  • Місця в реанімації інфекційної лікарні звільняються досить повільно.

Хмельницькі медики спостерігають щоразу важчий перебіг COVID-19 у пацієнтів. Про це сьогодні, 2 березня, під час онлайн-брифінгу розповіла головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна. За її словами, останнім часом поступово зростає кількість госпіталізацій до медзакладу.

Крім того, все частіше до лікарні потрапляють люди молодшого та середнього віку, хоча типовим для COVID-19 є важкий перебіг хвороби серед літніх людей. 

— В нас дуже повільно звільняються місця в реанімації, тому що дуже багато важких хворих, кисневозалежних, які потребують кисневої терапії. Ми бачимо більше ускладнень, нам важче лікувати, попри те, що ми здобули досвід, тому що ми вже рік лікуємо цих хворих. Але вже по-іншому хворі реагують на лікування, тобто ситуація несприятлива, — розповіла під час брифінгу Оксана Піддубна.

Відео дня

Головний лікар зазначила, що медики спостерігають інші симптоми, аніж ті, які були на початку пандемії. Крім того, все частіше загострення COVID-19 починається на 12-14 дні й пізніше. Хоча раніше це були зазвичай 8-9 дні. Буває так, що люди хворіють вдома, і вже готуються виходити на роботу, коли в них починається загострення. Також пацієнти стали гірше реагувати на лікування, тобто ліки медичні препарати стали для них менш ефективними.

Раніше «Укрінформ» з посиланням на генерального директора закарпатського Центру легеневих хвороб Василя Скрипа повідомляв, що в цьому регіоні спостерігають інакші прояви COVID-19, вірус став агресивнішим та більш токсичним, а серед госпіталізованих все більше важкохворих. Крім того, хвороба «помолодшала» — все більше важких випадків фіксують серед молоді та людей середнього віку.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Оксана Стрихар

    Що Ви не розумієте , що піднімаючи бар’єр захворюваності ,автоматично залякають людей , підштовхуючи їх на вакцинацію!!!
  • Катя Малиновская

    Страшилки продолжаются.
  • Читач97

    Треба готуватися до британського штамма ковид-19.
    Обмеження та ще раз обмеження.
  • Валентина Вонсович

    В нас відправили людину лікували корнавірус. В виписку дали хронічний бронхіт. То що одне і те ж.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up