Нові факти про карантин у Хмельницькому: чи закриють школи

Нові факти про карантин у Хмельницькому: чи закриють школи
  • Показник захворюваності на грип та ГРВІ у Хмельницькому перевищив епідпоріг.
  • За минулий тиждень захворіло понад 8 тисяч людей, 70% з них – діти.  
  • Чи підуть хмельницькі школи на карантин, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Сьогодні, 17 грудня, заговорили про карантин у школах Хмельницького. Вперше у цьому сезоні епідпоріг перевищив епідеміологічну норму. На грип та ГРВІ у Хмельницькому захворіло понад 8 тисяч осіб. 70 відсотків хворих - це діти до 14 років. До лікарень з діагнозом грип та ГРВІ наразі потрапили 377 осіб, з них 266 –  діти.

У зв’язку з високим рівнем захворюваності, сьогодні, 17 грудня, мала засідати спеціальна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Проте, як стало відомо журналістам vsim.ua, екстрені збори перенесли.

"Лише 12,5% учнів пропускають уроки"

За словами начальника міського управління охорони здоров’я Бориса Ткача, відсутність дітей по школах Хмельницького не зростає, а навпаки, порівняно з минулим тижнем, падає. Вирішити питання про карантин  можна лише після офіційних даних з відділу освіти та Лабораторного центру.

Відео дня

- Відвідуваність учнів по школах Хмельницького досить непогана. Уроки пропускають біля 12,5% дітей. Це менше навіть ніж на минулому тижні, - розповів Борис Ткач.

"Причин для паніки немає"

Комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Хмельницькому очолює Анатолій Нестерук. З його слів журналістам vsim.ua. стало відомо, що поки що причин для зібрання комісії не було.

- Ми слідкуємо за ситуацією, поки що причин для паніки немає. Коли буде необхідно, комісія збереться за 20 хвилин. Поки нам не нададуть інформацію медики та Управління освіти, питання на розгляд не ставитиметься. Для початку ми маємо отримати інформацію по всіх школах та дитячих садочках, - зазначив заступник міського голови Анатолій Нестерук.

"Моніторимо інформацію по школах"

Як розповіли журналістам у міському відділі освіти, наразі жодного наказу про закриття шкіл на карантин не було підготовлено.

- Ми поки що моніторимо інформацію по школах, наразі в жодному закладі відсутність дітей не перевищує 20%. Далі будемо бачити, - повідомила заступник директора Департаменту освіти і науки Світлана Губай.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Петро

    Треба робити на випередження, а не чекати 50% хворих дітей

    Vitaliy reply Петро

    на випередження - це загартовування, підняття імунітету, більше варіантів немає
  • Люба.

    Чекають летального випадку. Закриють тоді точно. Але ви всі маєте знати, що в Хмельницькому карантин вводять тгді, коли всі діти перехворіють по два рази:).
  • Тетяна Яроцька

    В мене сьогодні так кашляв один хлопчик на уроці, що мені аж страшно було. А потім ще й чхнув і всі соплі з носа полетіли на зошити, книжки і сусіда. І от питання до батьків - невже не шкода дитини?! Я вже не кажу про тих, хто вчиться і сидить поруч із ним...

    Федя Самсонов reply Тетяна Яроцька

    їх життя заганяє у такі умови. вони мають іти працювати щоб мати за що оплатити квартиру та її опалення. тому діти від цього страждають, все в цему житті крутиться і пов'язане

    Сергей Попович reply Федя Самсонов

    На сегодняшний день нет проблем с оплатой больничных поэтому делать детей заложниками ситуации нехорохо.

    Мастер Автополив reply Сергей Попович

    Ахахаха, какой прикольный порохобот)))

    Vitaliy reply Сергей Попович

    для тих хто працює в держсекторі - можливо, в приватному - нікуди не дівались

    Катя Иванова reply Тетяна Яроцька

    Tetiana Yarotska  согласна с вами. И таких детей половина.
  • Nadya Tekluk

    пока аптеки не перевыполнят план-не закроют.

    Ksyuha Tarasyuk reply Nadya Tekluk

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up