Нові карантинні обмеження у Хмельницькому почнуть діяти 8 квітня

Нові карантинні обмеження у Хмельницькому почнуть діяти 8 квітня
  • В місті запровадять ті ж обмеження, що і в області.
  • Але на день пізніше і з певними корегуваннями.

Сьогодні, 6 квітня, у Хмельницькому відбулося засідання міської комісії ТЕБ і НС. На ньому було прийнято рішення запровадити обмеження, які будуть діяти й по області. Але не з 7 квітня, а на день пізніше. Тобто ще завтра Хмельницький житиме за старими карантинними правилами. А вже у четвер, 8 квітня, почнуть діяти більш жорсткі обмеження.

Загалом список обмежень майже такий, який був прийнятий на обласній комісії ТЕБ і НС. Будуть певні корегування. На брифінгу в міськраді розповіли про роботу громадського транспорту, ринків, супермаркетів та освітніх закладів.

Щодо роботи громадського транспорту, то він буде працювати в режимі спеціальних перевезень. Тобто автобуси і тролейбуси зможуть і далі брати лише ту кількість пасажирів, на скільки сидячих місць вони розраховані. Зміни стосуються пільговиків (пенсіонерів за віком), які зможуть їздити безоплатно із 10:00 до 16:00. В інший час буде лише платний проїзд у всіх видах транспорту. Це стосується як міських та приміських перевезень, які курсують в межах Хмельницької ОТГ. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Олександр Симчишин. Також він додав, що ніяких спецквитків вводити не будуть, як це було раніше.

Відео дня

Щодо роботи ринків, то продуктові будуть працювати, але з дотриманням усіх карантинних вимог. Інші працюватимуть не в повну міру. Туди будуть допускати працівників. Але лише для здійснення адресної та онлайн доставки або на виніс. Здійснення торгівлі з прилавків не буде здійснюватися.

За словами Симчишина, заклади торгових мереж, як то "Епіцентр", мають працювати, але з обов'язковим дотриманням вимоги 1 відвідувач на 10 квадратних метрів.

Дитячі садочки будуть працювати й далі. Мінімум до кінця тижня ходитимуть до школи учні 1-4 класів. Далі буде прийматися рішення відповідно до рівня захворюваності. Учні 5-11 класі й далі навчатися дистанційно.

Протокол міської комісії ТЕБ і НС:

Нагадаємо, поки Хмельницький та область формально знаходяться у "помаранчевій" карантинній зоні. Аби вона стала "червоною", не вистачило 0,1% одного із показників. А саме коефіцієнт виявлених випадків інфікування. 3 та 4 квітня він перевищував допустимі 20%. А вчора, 5 квітня, він становив 19,9%. А для переходу в іншу карантинну зону необхідно, щоб перевищення спостерігалося впродовж трьох днів. 

Станом на сьогодні, 6 квітня, в області перевищено впродовж останніх трьох днів рівень госпіталізації - понад 120 замість допустимих 60 на 100 тисяч населення. Також за минулу добу перевищено допустимі 65% завантаженості ліжок із киснем - 68,2%. 3 та 4 квітня він становив 62,2 та 62,6%.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Читач44

    МАСА ЛЮДЕЙ В ЗАКРИТОМУ ПРИМІЩЕННІ АТБ , ТО БЕЗПЕЧНО , А НА ТОЛКУЧЦІ ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ ПООДИНОКІ "ЗАЛЬОТНІ "ПОКУПЦІ , ТО Є НЕБЕЗПЕЧНО ???
    МАРАЗМ ПОВНИЙ
  • Ник Никольсон

    а чому магазин принцип ціло добово і без обмежинь коли їх проконтролюють
  • Сергій Сергій

    Міська рада особисто буде з рулеткою в епіцентрі заміряти одну людину на 10 кВ.м. )))
  • Валентина Ліскова

    Інфікованих аж на 0,1 менше, а завантаженість  ліжко- місць збільшилась .🙃
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up