Перша в області: у Хмельницькому перинатальному центрі запрацювала сервісна служба

Перша в області: у Хмельницькому перинатальному центрі запрацювала сервісна служба
Фото зі сторінки Хмельницького міського перинатального центру у Facebook
  • Сервісну службу створили для покращення послуг з прибирання.

  • На неї виділили кошти з бюджету комунального підприємства.

Перша в області сервісна служба в медзакладі запрацювала у Хмельницькому міському перинатальному центрі. Ідею цього директорка центру Ірина Королюк запозичила з лікарень Івано-Франківська та Львова. Розповідає - там побачила результат, тож вирішила запровадити її в Хмельницькому.

Підготовку до відкриття сервісної служби розпочали рік тому. Тоді працівниці закладу, які були санітарками, відправилися на навчання в Івано-Франківськ. Тим часом у Хмельницькому перинатальному центрі закуповували необхідний інвентар. Кошти на все це виділили з бюджету підприємства, - розповіла журналістці vsim.ua директорка КП Ірина Королюк.

Основною метою створення сервісної служби є поліпшення якості прибирання у відділеннях, палатах і в закладі загалом. Ірина Королюк говорить, що раніше ці обов’язки виконували санітарки, які були закріплені за відділеннями. Тепер такі працівники підпорядковані одній людині.

Відео дня

Наразі в сервісній службі працює 22 людини. Цю кількість з часом планують збільшити. Бо, додає Ірина Королюк, заклад має велику площу. Кожен має свій графік. Працює виключно за ним, а якість прибирання ретельно перевіряється. 

Нагадаємо - у жовтні 2023-го в перинатальному центрі показали оновлений поверх. Там замінили вхід, тепло- й водопостачання, оновили кабінети й зробили сучасну рецепцію. На всі роботи з бюджету міста витратили понад 3 мільйони гривень. 

Як розповіла директорка закладу, на цей рік також мають чимало планів. Зокрема - проведення ремонту у відділенні для перебування матері й дитини. Мовляв, пацієнти мають бути забезпечені максимально комфортними умовами.

Також працівники закладу цьогоріч щотижня проходять різноманітні навчання. Від вивчення англійської мови до тренінгів медичного спрямування. До того ж у перинатальному центрі продовжуються ремонти систем каналізації та водопроводу. Оскільки сама будівля є старою, - пояснила директорка.

Возможно, это изображение 2 человека

Возможно, это изображение 10 человек и больница

Возможно, это изображение 4 человека и утюг

Возможно, это изображение прачечная самообслуживания

Нет описания фото.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Мар'яна

    Оооо....ше на це будуть колядувати🤦‍♀️
  • Остап

    "Сервісна служба" - це так тепер зветься санітарка з ганчіркою.
  • Читач95

    По факту ніфіга не зміниться!
    Просто змінили відра на ящики🤦,які купили по одній ціні,а вказали в тридорога.
    Пологовий по Хотовицького це і так страхи Господні ,і явно не через недбалість санітарок.

keyboard_arrow_up