Ротавірус у Хмельницькому: в інфекційну лікарню поклали вже 24 дитини

Ротавірус у Хмельницькому: в інфекційну лікарню поклали вже 24 дитини
Фото Mam media
  • За останні два дні до інфекційної лікарні надійшло 24 дитини.
  • У 20 малюків підтвердили ротавірусну інфекцію.
  • Наразі лікарі проводять лабораторні дослідження та виявляють причетність "Молочної кухні" до отруєння дітей.

За останні два дні до інфекційної лікарні забрали 24 дитини з кишковою інфекцією. Серед них 10 дітей до 1 року, 14 - до 2-х років. Безпосередньо з Хмельницького в лікарні знаходиться 22 дитини. Ще двоє немовлят із однієї родини прибули із Ярмолинецького району. У 20 дітей вже підтвердили ротавірусну інфекцію.

  • У 20 дітей, які до нас прибули, вже підтвердили ротавірус. В інших взяли аналізи, зараз вони в роботі. Зараз у нас сезон ротавірусів. Проте звертає увагу те, що дітки зовсім маленькі і так масово надійшли протягом двох днів. П’ятеро дітей були в реанімації, зараз стан усіх немовлят покращився. Тяжких малюків немає, - пояснила заступник головного лікаря з медичної частини інфекційної лікарні Нінель Марцонь.

В лікарні розповідають, що діти надходили неорганізовано, всі вони із різних мікрорайонів міста. 12 дітей харчувалися із "Молочної кухні". Тому, в заходах безпеки, міська дитяча лікарня тимчасово припинила роботу "Молочної кухні". Всі працівники закладу пройшли обстеження на ротавірусну інфекцію. За словами головного лікаря Наталії Зимак-Закутньої, у жодного з працівників вірус не підтвердили.

Відео дня
  • Частина дітей дійсно харчувалася з "Молочної кухні". Ми поки не знаємо, чи має наша продукція якесь відношення до того, що похворіли дітки, але незалежно від того чи це через молочну кухню чи ні, ми вжили всі заходи безпеки. Наразі "Молочну кухню" закрили. Ми впевнені, що там все має бути добре, але для нас, в першу чергу, головне, щоб було безпечно для дітей. Якщо є якась найменша підозра, ми поки не можемо продовжувати роботу "Молочної кухні". Відновимо ми роботу лише тоді, коли вже будуть остаточні результати всіх досліджень, - розповіла Наталія Зимак-Закутня.

Наразі на "Молочній кухні" зняли всі проби та взяли бактеріологічні посіви. Результати будуть готові на понеділок. На місці працює дві комісії.

  • Ми не маємо жодних намірів щось приховувати, бо йдеться про здоров’я діток, а це найважливіше. Нам самим важливо зрозуміти, чи дійсно в тому є наша провина. Наша "Молочна кухня" має досить хорошу репутацію і ми не мали таких ситуацій. Тому сподіваємося, що аналізи покажуть, що причиною стала не "Молочна кухня", - зазначила головний лікар Хмельницької міської дитячої лікарні.

До уваги батьків!

Симптоми ротавірусної інфекції:

  • висока температура

  • інтоксикація

  • блювота

  • інтоксикація

  • діарея

  • в’ялість

  • відмова від їжі.

Якщо батьки помітили подібні симптоми у дитини, лікарі радять їм невідкладно звернутися до лікаря. Перша допомога, якщо в дитини не має високої температури та блювоти, рясне пиття.

Профілактика:

  • миття рук

  • термічно оброблена їжа

  • миті та парені фрукти і овочі.

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Denis Yesieff

    Діти майже одночасно з різних районів опинилися у лікарні - "ні це не молочна кухня, це сезон" - клоуни
  • Ілля Вознюк

    " которая работает при городской детской больнице" Чому та хто понесе відповідальність, що для ПУНКТУ роздачі молочної кухні виділено місце при відкритій лабороторії "Діла" (де відкрито беруться аналізи )? А це реальна небезпека для поширення любої інфекції. Хто виділяє та відповідає за місця роздачі ? З того і відповідальність.
  • Таня

    Мені здається, що нас багато мам, які вдома самі відпаюють дітей після молочної кухні
  • Таня

    Нас також лікує педіатр, я впевнена на 99% відсотків, що моя дитина захворіла саме із за молочної кухні (
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up