Склали рейтинг терапевтів, які працюють в хмельницьких медзакладах

Склали рейтинг терапевтів, які працюють в хмельницьких медзакладах
  • У комунальних і приватних медзакладах міста працює всього 15 терапевтів.
  • Ми склали їхній рейтинг за підписаними деклараціями із пацієнтами. 
  • Дізнавайтеся, чому терапевтів у місті так мало.

Із квітня 2018 року українці можуть самостійно обрати фахівця, який надає первинну медичну допомогу. Йдеться про сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Таким чином пацієнти укладають декларацію. Платить за їхнє обслуговування Національна служба здоров’я України. Саме тому декларацію можна укласти лише в закладах, які підключені до електронної системи охорони здоров’я.  

Раніше ми вже розповідали вам про найпопулярніших сімейних лікарів і педіатрів у Хмельницькому. Це визначали за кількістю укладених декларацій. Цього разу ми підготували рейтинг терапевтів, які працюють в медзакладах, що уклали договір із Національною службою здоров’я України. Серед них - комунальні й приватні лікарні. Згідно із даними, що подані на сайті НСЗУ, в Хмельницькому працює 15 терапевтів. У порівнянні з сімейними лікарями це в понад 10 разів менше, а з педіатрами - в більш як 2 рази. 

Головний лікар міського центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Гесаль пояснює: сімейні лікарі працюють із пацієнтами від 0 років, а педіатри - до 18. Водночас терапевти лікують людей від 18 років. За її словами, більшість лікарів цієї спеціальності свого часу перевчилися й пройшли первинну спеціалізацію. Тобто, стали сімейними лікарями. 

Відео дня

У терапевтів є ліміт по заключених деклараціях. Це 1 800 пацієнтів. Зі всіх тих, що працюють в Хмельницькому, у жодного фахівця немає набраної кількості. У п’ятьох найпопулярніших медиків серед пацієнтів найбільше жінок. 

У терапевтів, які працюють в комунальних медзакладах, найбільше хворих віком від 40 до 64 років. У медика, яка приймає в приватних лікарнях, більшу частину хворих складають люди від 18 до 39 років. 

Варто зазначити, що терапевти Леонід Коцюба та Марія Атаманчук працюють на 0,25 ставки. Саме тому мають відносно інших лікарів невелику кількість "задекларованих" пацієнтів. 

Детальніше рейтинг усіх терапевтів переглядайте в інфографіці. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ameno Ameno

    Фото по діагоналі якісь родичі
  • Анастасия Лотухова

    Газета «Всім» ви реально пишете статті для підняття рейтингу і коментарів.Що не стаття ,то сюрприз.Особливо про лікарів .. Суботіна ,ви серйозно 😂😂
  • Татьяна Педосюк

    Наша ,,безкоштовна,,медицiна це ДНО....Вчора задали тест на Covid...Сьогоднi в обiд прийшов результат.Добре,що негативный.А як би був позитивной......вже б ЗГорiли легенi....з такою швидкiстью.....Ганьба..Потiм кажут,що смертей багато.А якщо Людина не мае коштiв...i чiкае на результат...ВИБАЧЬТЕ 1.5 СУТОК....
    Жах...
  • Vladyslav UA

    А для мене Атаманчук Марія Володимирівна ❤️❤️❤️

keyboard_arrow_up