Смертність від COVID на Хмельниччині: як змінюється і де найбільше випадків

Смертність від COVID на Хмельниччині: як змінюється і де найбільше випадків
  • Найчастіше від ускладнень Covid помирають мешканці Хмельницького.
  • Перша смерть в області була зафіксована у квітні 2020 року.
  • Як змінюється кількість летальних випадків на Хмельниччині протягом всього часу пандемії?

Пандемія коронавірусу триває в Україні від березня 2020 року. З того часу невіддільною частиною життя кожного стали певні обмеження або правила. Дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, наявність Covid-сертифіката чи негативного ПЛР-тесту - більшість українців навчилися жити із цими вимогами. 

Щодня українців переслідують новини про нових хворих, про тих, хто одужав і помер. Летальних випадків за останні кілька місяців на Хмельниччині стало більше. 

За даними аналітичних дашбордів НСЗУ, станом на 21 листопада, всього зафіксовано 2 817 померлих внаслідок ускладнень коронавірусу. 

Відео дня

Так, за весь час пандемії, з життя пішли чимало тих, кого знали й поважали на Хмельниччині. Внаслідок ускладнень померли лікарі, освітяни, юристи чи митці. Серед них: 

За словами медиків, важкий перебіг Covid виникає через супутні захворювання людини. Однією із них і найпоширенішою є ішемічна хвороба серця.

Перші смерті в Хмельницькій області зафіксували у квітні 2020 року. Від ускладнень Covid за місяць померли 5 людей: мешканці міста Хмельницького, а також Хмельницького, Чемеровецького, Шепетівського і Летичівського районів. 

За весь час від ускладнень найбільше померло мешканців міста Хмельницького. Натомість найменше летальних випадків було у Віньковецькому районі. 

Більшість мешканців Хмельниччини, які померли через ускладнення, мали супутні захворювання -  75,5%. Крім того, серед усіх померлих більше жінок - 52,1%. Летальними випадками все закінчувалося найчастіше для людей від 70 до 79 років. Найменше смертності серед тих, кому від 20 до 29 років.

Детальніше, як змінювалася смертність на Хмельниччині від початку пандемії, дивіться в інфографіці. 

Читайте також:

Захворюваність COVID-19 на Хмельниччині змінюється. Як саме (ІНФОГРАФІКА)

Що відомо про вакцинацію хмельничан третьою дозою

Скільки в Хмельницькому коштують експрес-тести на Covid і як їх правильно робити


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up