Священнослужителі з Нетішина не йдуть на контакт з епідеміологами

Священнослужителі з Нетішина не йдуть на контакт з епідеміологами
Ілюстративне зображення
  • Сьогодні, 28 квітня, стало відомо про шість нових випадків COVID-19 Нетішині.

  • Відомо, що всі пацієнти відвідували храм, а двоє із них є священнослужителями.

  • Серед контактних осіб також є священнослужителі, і вони неохоче йдуть на контакт зі спеціалістами.

Сьогодні вранці, 28 квітня, у Хмельницькій ОДА повідомили про шість нових випадків COVID-19 у Нетішині. Всі пацієнти є контактними особами тих двох хворих, яких виявили раніше. Міський голова Нетішина Олександр Супрунюк повідомив, що шість нових хворих — священик, диякон, лікар, яка була в церкві та контактувала з хворими, а також троє членів сім’ї священика.

Під час онлайн-брифінгу головний санітарний лікар Хмельниччини Олег Балашов розповів, що всі шестеро пацієнтів відвідували храм. Лікар із серйозними симптомами перебуває у Хмельницькій інфекційній лікарні, решта лікуються амбулаторно. Серед них є двоє дітей, у них перебіг хвороби безсимптомний. Дорослі мають легкі прояви інфекції.

За словами Олега Балашова, зараз триває епідеміологічне розслідування, тобто спеціалісти встановлюють, з ким контактували хворі та наскільки тісно. Контактні особи не йдуть на спілкування, а якщо і йдуть, то дуже важко:

Відео дня

— Інформації священнослужителі надають мало, а інколи й взагалі не надають відповіді на ті питання, які ми ставимо. Тобто кількість прихожан, хто контактував з людьми, хто близько контактував, хто не близько контактував. У цьому зараз полягає проблема цього епідеміологічного розслідування, — сказав Олег Балашов.

Головні новини 28 квітня про поширення коронавірусу та карантин дізнавайтеся з нашої окремої новини.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Елена Ходюк

    Сколько уже можно торочить эту брехню про короновирус
  • Олександр Рудчук

    Кримінальну справу !!!
  • Євген Муравський

    А вони що окрема каста
  • Сергей Смирнов

    Церковь в своём репертуаре убивать людей им это не впервые
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up