Головне про карантин та коронавірус 28 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Головне про карантин та коронавірус 28 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Карантин продовжується, а дані по COVID-19 постійно змінюються.

  • Ми зібрали найцікавіші та найсвіжіші дані про коронавірус.

  • За актуальними новинами слідкуйте разом із vsim.ua.

Карантин вніс свої корективи у наше життя. Самоізоляція, обсервація, COVID-19 — зараз саме ці слова постійно на слуху. Але новин про це  настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

Саме тут ми збираємо найактуальніші новини про події в Хмельницькому, Україні та світі, пов’язані із COVID-19. Новина динамічна і постійно оновлюється. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та будьте у курсі найактуальніших подій.

Головне 28 квітня

19:35 — черговий випадок COVID-19 виявили у Нетішині. Пацієнт мав пневмонію, тому його вирішили перевірити на коронавірус. Таким чином загальна кількість випадків у місті зросла до 9, на Хмельниччині — до 83.

Відео дня

18:40 — священнослужителі та прихожани все частіше хворіють на COVID-19. Ми поцікавилися у заступника голови ОДА, чому церкви Хмельниччини не закривають на карантин.

18:30 — у Люксембургу планують перевірити на коронавірус усе населення країни — близько 614 тисяч осіб. Зараз там є 17 станцій тестування з потужністю в 20 тисяч тестів на день.

18:05 — чи є відвідувачі, зокрема й діти, на дитячих майданчиках Хмельницького? Переглядайте наш фоторепортаж.

17:45 — авіакомпанія «МАУ» запланувала рейси для евакуації українців з-за кордону. Цими ж рейсами додому зможуть вилетіти іноземці, які перебувають в Україні. Рейси заплановані у Нідерланди, Швейцарію, Німеччину, Канаду, Італію, Іспанію, Ізраїль, Чехію, Єгипет та Об'єднані Арабські Емірати.

17:35 — школярі у Хмельницькому завершуватимуть навчальний рік дистанційно. Останніх дзвоників також не буде. Для учнів четвертих та одинадцятих класів державну підсумкову атестацію проводити не будуть. Про це повідомили у Хмельницькій міській раді.

16:55 — священнослужителі з Нетішина не йдуть на контакт з епідеміологами — надають мало інформації для проведення розслідування або не надають її зовсім.

15:20 — ми поцікавилися, як карантин вплинув на життя тварин у зоокуточках Хмельницького.

15:10 — на Хмельниччині є 58 осіб, які зараз хворіють на COVID-19, серед них:

  • 37 на амбулаторному лікуванні
  • 21 госпіталізовані

Такі дані під час онлайн-брифінгу повідомив заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш. Серед хворих один пацієнт підключений апарату ШВЛ — у Нетішині.

14:45 — страхова медицина в Україні може запрацювати лише після завершення другого етапу медичної реформи. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова комітету з питань здоров'я нації Верховної Ради Михайло Радуцький.

— Трансформація медичної системи — необхідність, яку ніхто не ставить під сумнів. І ті, хто вважає страхову медицину панацеєю, але не визнають необхідності реформування — помиляються. Поки ми не відкатаємо другий етап медичної реформи, коли сплачується за окрему медичну послугу, страхова медицина, яка діє за тими ж принципами, у нас не запрацює, — написав народний депутат.

14:35 — у Кабміні презентували сайт «Економіка карантину» з різноманітними даними економічного та демографічного характеру щодо України, наприклад:

  • кількість працюючих та безробітних
  • рівень зарплат
  • надходження єдиного соціального внеску та зміна за сферами діяльності
  • рівень народжуваності та смертності
  • рівень зовнішньої міграції — для українців та іноземців окремо
  • обсяг грошових переказів в Україну
  • обсяги зовнішньої торгівлі
  • середня вартість товарів у чеку за сферами торгівлі
  • курси валют
  • надходження податків

Все це та інше можна переглянути за посиланням.

14:15 — випадки COVID-19 на Хмельниччині — дані за кожним районом та станом пацієнтів.

13:55 — протягом останніх тижнів українців стали частіше виходити з дому. Про це свідчать дослідження соціологічної групи «Рейтинг». Періоди досліджень та кількість людей, які виходять з дому по кілька разів на день:

  • 28—30 березня — 18% опитаних
  • 10—12 квітня — 19%
  • 24—25 квітня — 29%

За даними дослідження, вдома частіше перебувають жінки, найстарші та найбідніші серед опитаних. Крім того, соціологи також встановили залежність: чим частіше людина дивиться новини, тим рідше виходить з дому.

12:45 — COVID-19 на Хмельниччині — дані за районами.

12:05 — у Нетішині поліцейський прийшов до церкви УПЦ МП, аби провести зі священиком профілактичну бесіду. А той повівся грубо та обіцяв спустити на нього собак. Дізнавайтеся про деталі цього випадку та ситуацію з нетішинськими церквами УПЦ МП цілому.

11:50 — у Хмельницький від COVID-19 одужав ще один пацієнт. Це чоловік 1976 року народження, який лікувався амбулаторно.

11:45 — український перевізник «SkyUp» організовує спеціальні авіарейси, аби повернути українців з-за кордону. Рейсів 20, вони будуть проводитися від сьогодні, 28 квітня, до 10 травня. Планується евакуювати українців з міст Швеції, Італії, Кіпру, Німеччини, Франції, Португалії, Швейцарії, Казахстану, Іспанії, Норвегії, Індії, Мальдівів, Шрі-Ланки, Чехії та Ізраїлю. Рейси будуть комерційними, тобто пасажири купуватимуть квитки на них, а не летітимуть за рахунок бюджетних коштів. Цими ж рейсами зможуть повернутися додому іноземці, які перебувають в Україні. Українці, що повертатимуться додому, підписуватимуть угоду про 14-денну обсервацію або самоізоляцію з використанням мобільного додатка та такий же термін. Про це повідомляє «Європейська правда». На сайті авіакомпанії вказано, що квитки на рейси за маршрутами «Київ — Неаполь (Італія)», «Київ — Стокгольм (Швеція)» та «Тараз (Казахстан) — Київ» вже розпродані.

10:30 — загальна кількість випадків COVID-19 у США перевищила один мільйон та становить 1 010 507, у тому числі:

  • хворіють зараз — 814 542
  • одужали — 139 162
  • померли — 56 803

Найбільше випадків зафіксували у таких штатах:

  • Нью-Йорк — 298 004
  • Нью-Джерсі — 111 188
  • Массачусетс — 56 462

Таким чином на ці три штати припадає майже половина всіх випадків у країні. Всі три штати розташовані на східному узбережжі США та межують один з одним.

09:30 — у МОЗ оприлюднили добовий звіт про ситуацію з COVID-19. Загалом зафіксовано 9410 випадків, в тому числі (у дужках зміна за добу):

  • хворіють зараз — 8179 (+401)
  • одужали — 992 (+128)
  • померли — 239 (+19)

08:25 — у Нетішині зафіксували шість нових випадків COVID-19. Всі пацієнти є контактними особами виявлених раніше випадків. Серед хворих є лікар, а також священик та диякон. Працівників АЕС серед нових пацієнтів немає.

Головне 27 квітня

19:10 — на Хмельниччині зафіксували три нові випадки COVID-19. Пацієнтами є мешканці Красилівського та Чемеровецького районів, а також мешканець Хмельницького. Останній нещодавно повернувся з-за кордону.

18:10 — у травні відновить роботу екобус, який приймає небезпечні відходи від хмельничан. Графік доступний за посиланням.

17:50 — Хмельницька районна лікарня відновила прийом пацієнтів після виявленого випадку COVID-19 у санітарки. 30 квітня має відновити роботу Чемеровецька ЦРЛ.

17:05 — у хмельницькому лабораторному центрі готуються подвоїти кількість тестувань на коронавірус. Найближчим часом область отримає тест-системи на 40 тисяч аналізів, що виготовлені в Україні.

16:50 — 28 по телебаченню почнуть транслювати уроки для 1—4 класів у рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн». Переглядайте графік трансляцій.

16:30 — близько ста працівників Хмельницької АЕС перевірять на COVID-19 після того, як на цю хворобу підхопила працівниця електростанції. Про це під час онлайн-брифінгу розповів заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

15:55 — з міського бюджету Нетішина виділять гроші на доплати працівникам, які задіяні у допомозі хворим на COVID-19. Про це повідомив міський голова Олександр Супрунюк. Доплати отримають:

  • працівники інфекційного відділення:
    • заввідділення, лікар — 3000 гривень
    • медсестри (10 осіб) — по 2000 гривень
    • молодші медсестри (8 осіб) — по 1000 гривень
  • сімейні лікарі (7 осіб) — по 3000 гривень
  • працівники КП «Благоустрій», котрі задіяні в роботі з дезінфекції громадських місць міста (94 особи) — по 1000 гривень

Суми від 2000 до 5000 гривень отримають працівники мобільних бригад, які біоматеріали у людей з ознаками захворювання.

15:50 — через карантин в Україні 277 тисяч фізичних осіб — підприємців залишилися без роботи. Про це повідомляє «Економічна правда». Найбільше з них працювали на ринках — понад 211 тисяч.

 

14:10 — скасований раніше фестиваль Rock&Buh» можуть провести онлайн. Фестивальна рада збирає думки містян про цю ідею.

13:45 — в уряді допускають відкриття 281 продовольчого ринку по всій Україні. Це питання будуть розглядати на засіданні у середу, 29 квітня. Планується, що торгівля проходитиме з дотриманням жорстких санітарних норм, а їхнє порушення буде жорстко каратися аж до закриття ринку. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

13:30 — загальна кількість випадків COVID-19 у світі перевищила три мільйони. Нагадаємо, що межа у два мільйони була подолана 13 днів тому —15 квітня.

12:00 — в Україні збільшать кількість ПЛР-тестувань на коронавірус. Зараз їх роблять 5—6 тисяч щодня, у планах — збільшити до 8—10 тисяч на день. Нагадаємо, що тест-системи вже виготовляють в Україні. Займається цим київська фірма «Укргентех».

11:50 — міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів, як планують відновлювати роботу транспорту від 12 травня. За його словами, спершу мають запустити міське, приміське та міжміське сполучення, в тому числі залізницю. Надалі також планується відновлення внутрішнього авіасполучення. Міністр також допустив певні обмеження, наприклад, масковий режим, термоскринінг та використання лише сидячих місць у міському транспорті. Владислав Криклій також сказав, що у цілому все це залежить від показників поширення коронавірусу до 12 травня.

10:40 — поширення COVID-19 в Україні та сусідніх державах, випадків на мільйон осіб за даними Worldometers:

  • Білорусь — 1107
  • Молдова — 845
  • Румунія — 574
  • Росія — 555
  • Польща — 307
  • Угорщина — 267
  • Словаччина — 253
  • Україна — 206

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up