Терапевти Хмельницького: хто має найбільше пацієнтів і з ким можна укласти декларацію

Терапевти Хмельницького: хто має найбільше пацієнтів і з ким можна укласти декларацію
  • Терапевти займаються лікуванням людей, які старші 18 років.
  • Дізнавайтеся, із ким з фахівців Хмельницького ще можна укласти декларацію та хто з лікарів має найбільше пацієнтів.
  • Підготували інфографіку.

Терапевт – лікар первинної ланки, яким обслуговує пацієнтів від 18 років. Із кожним таким лікарем заключити декларацію може 2 тисячі осіб. 

У Хмельницькому терапевти приймають як в комунальних, так і приватних медзакладах. На відміну від інших спеціалістів, що відносяться до первинної медико-санітарної допомоги, терапевтів у Хмельницькому є значно менше. 

За даними аналітичних дашбордів НСЗУ, станом на 20 червня, терапевтів у місті налічується менше, як 20. Більшість з них працюють саме в приватних медичних закладах. Всі терапевти міста ще не набрали оптимальної кількості пацієнтів – а саме двох тисяч. Тому хмельничани можуть укласти декларації із будь-ким з них.

Відео дня

Журналістка vsim.ua підготували рейтинг терапевтів за кількістю вже наявних заключених декларацій з пацієнтами. Хто з лікарів приймає найбільше людей, дізнавайтеся детальніше далі, в інфографіці.

Нагадаємо: із 2018 року українці укладають декларації із сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. За кожною спеціальністю медиків закріплена кількість пацієнтів, яку він може обслуговувати. Для сімейного - це 1 800, терапевта - 2 000, а для педіатра - 900. Попри це, медики можуть мати пацієнтів більше норми. У такому разі, до їхньої зарплатні застосовуються понижувальні коефіцієнти.

Раніше ми публікували вам рейтинг сімейних лікарів та педіатрів Хмельницького. Переглядайте їх у матеріалах за цими посиланнями.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up