У харчоблоці НВО №1 виявили незначні порушення — Держпродспоживслужба

У харчоблоці НВО №1 виявили незначні порушення — Держпродспоживслужба
Фото з архіву редакції
  • Наразі їх не вважають причиною масового захворювання.

  • Однак остаточно це буде з’ясовано згодом.

У харчоблоці навчально-виховного об'єднання №1, де зафіксували випадок масового захворювання дітей, виявили незначні порушення. Наразі їх не вважають причиною спалаху, однак остаточно це буде з’ясовано згодом. Про це сьогодні, 9 вересня, під час брифінгу розповіла начальник хмельницького міського управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Леся Гравчук.

За її словами, в ході інспектування відібрали близько 60 змивів з обладнання та поверхонь на бактеріологічні та мікробіологічні показники. Також для аналізів відібрали воду, готові страви та інші продукти з харчоблоку.

— Санітарний стан харчоблоку був задовільний, проте були невеликі, незначні порушення, які ніяким чином не можуть розцінюватися (як причина масового захворювання — прим. авт.) Це все ж таки буде далі вже в ході дослідження з’ясовано і встановлено більш чіткі обставини захворювання, чи дійсно його джерелом був харчоблок. Харчоблок перебуває в задовільному стані, достатньо є обладнання, персонал навчений, має медичні книжки, — розповіла чиновниця.

Відео дня

Оновлено. Міський голова Олександр Симчишин у коментарі журналістам vsim.ua розповів, що випадки захворювання зафіксовані серед учнів НВО №1, які там не харчуються, а також серед дітей, які не є учнями НВО №1, але є братами та сестрами тих, хто захворів в НВО №1.

Нагадаємо, що кількість дітей, госпіталізованих до інфекційної лікарні, зросла до 10. Про це сьогодні, 9 вересня, розповіла директор закладу Оксана Піддубна. За її словами, всі вони почуваються добре.

Читайте також: Як почуваються діти, які захворіли в НВО №1

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Антон

    Ето новачок травить наших детей
  • Liudmyla Suprunovska

    Якщо захворіла дитина, яка не харчувалася, шукати причину потрібно в іншому
  • Таня Танюха

    В цьому вересні дуже розповсюджений ротовірус і не тільки в нашому місті .наприклад в Тернополі також .
  • Валентина Татаринська

    Це формальна відписка санслужби.Директор на "свому " місці.

keyboard_arrow_up