У Хмельницькій обласній лікарні з’явиться апарат МРТ: деталі

У Хмельницькій обласній лікарні з’явиться апарат МРТ: деталі
Фото ілюстративне
  • Дороговартісний апарат закупило Міністерство охорони здоров’я. 

  • Обстеження буде безкоштовним для військових та цивільним, але лише за призначенням лікаря.

Нині на території Хмельниччини немає апарату для магнітно-резонансної томографії в жодному комунальному закладі. Тому жителям області доводиться звертатись за остеженням у приватні клініки та платити значні суми за МРТ. Для обстеження військових медзаклади змушені заключати договори з приватними фірмами. І лише таким чином захисникам є можливість безкоштовно пройти МРТ. 

Тож проблему вирішили у Міністерстві охорони здоров’я. Відомство закупило 16 апаратів МРТ та розподілило їх між лікарнями різних областей країни. Один із них отримає Хмельницька обласна лікарня. Про це Суспільному розповів директор департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОВА Олександр Завроцький.

У медзакладі вже почали готувати приміщення для проведення магнітно-резонансної томографії та навчати спеціалістів працювати з апаратом. 

Відео дня

— Ми надаємо допомогу військовослужбовцям, які проходять лікування в закладах охорони здоров'я. При певних захворюваннях, травмах, пораненнях їм необхідно проходити такий вид обстеження. Тому медзаклади змушені заключати договір з приватними фірмами, які мають МРТ апарати, для безкоштовного обстеження військовослужбовців, — розповів начальник медичного департаменту.

За словами Завроцького, апарат МРТ область отримає до кінця 2023 року. Його придбали державним коштом, а отже й обстеження МРТ на ньому буде безкоштовним для військових та цивільних. 

— Пацієнт в медичному закладі отримує допомогу безкоштовно. Якщо спеціаліст йому призначить обстеження на МРТ, значить, воно має бути безкоштовним, — пояснив Олександр Завроцький.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Богдаша Прокопишина

    Як завжди
  • Alex Varmint

    Как нема, в городской есть уже лет 15 как поставили.
  • Світлана Довгун

    Апарат МРТ це супер,а ось направлення на безкоштовне обстеження чомусь отримати  надто складно .
  • Олег Матвіішин

    Але в кишеню треба положить

keyboard_arrow_up