У Хмельницькому народилася дитина вагою 680 грамів. Деталі

У Хмельницькому народилася дитина вагою 680 грамів. Деталі
Фото з відкритих джерел
  • Дитина народилася на 29 тижні вагітності.
  • Зараз хлопчик перебуває в реанімації.
  • На стан маля вплинуло тютюнопаління матері.

В обласному перинатальному центрі народився хлопчик вагою 680 грамів. Його народила 18-річна дівчина на 29 тижні вагітності. Про це журналістці vsim.ua розповіла завідуюча відділення патології вагітних Людмила Мельник. 

Зараз дитина перебуває в реанімації, під апаратом ШВЛ. Людмила Мельник розповідає, що на передчасні пологи та вагу немовля вплинуло зловживання матері тютюном під час вагітності. Це дало ускладнення на плаценту. В результаті - відбулася затримка розвитку плоду.

- Дитина вагою 680 грамів народилася в нас понад два тижні тому, на 29 тижні вагітності. У цьому терміні малятко мало б мати більшу вагу. Його мамі 18 років. Вона з Хмельницької області. Дівчина палила 5-6 разів на день. Тож це спричинило ускладнення й дитина народилася із затримкою розвитку плоду, з меншою вагою. Маля недоношене. Тож зараз потребує більшої уваги та лікування, - каже Людмила Мельник. 

Відео дня

Лікарка розповідає, що спершу дитина має почати дихати самостійно, без допомоги апарату. Далі її переведуть у відділення патології, де будуть слідкувати за набиранням ваги. Таких дітей, каже Людмила Мельник, годують через зонд. 

Крім того, понад два тижні тому в обласному перинатальному центрі народилася іще одна недоношена дитина. Зараз її стан покращився. Немовля перебуває на інвазивній вентиляції легень. 

- У нас часто стаються такі випадки, коли народжуються недоношені діти, - додає медик.

Нагадаємо, у 2019 році в Хмельницькому міському перинатальному центрі народилася дівчинка вагою 540 грамів. Жінка народила дитину на 30 тижні вагітності. Як раніше повідомляли її рідні в соцмережах: дівчинку вдалося виходити. 

Тоді медики перинатального центру розповідали про причини передчасного народження дітей: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Елена Иваницкая

    Єрунда це все
  • Анастасия Войчук

    Одни эксперты собрались ! Вы блин были рядом когда она курила?????? В меня все знакомые курили беременными и с их детками всё хорошо ♥️, тут не только курение ,а и ещё много факторов влияющих на беременность! Те же стрессы, способны привести к устрашающим последствиям !!!!  
    Ps,, интересно сколько из комментирующих курило и курит ,а на людях строят из себя паинек
  • Ірина Ординська

    Це дуже глибока недоношуваність
    Дай Боже щоб в майбутньому не було серйозних проблем
  • Ylia Griboedova

    Там Чудові, чуйні, щирі, досвідчені лікарі. За це малятко можна бути спокійним. Виросте та буде міцненьке та здоровеньке.  Переконана на власному досвіді.

keyboard_arrow_up