У Хмельницькому пересадили нирки двом пацієнтам

У Хмельницькому пересадили нирки двом пацієнтам
Тут і далі — фото відділення урології Хмельницької обласної лікарні
  • Донором стала жінка з Кам'янця-Подільського, у якої зафіксували смерть мозку.
  • Отримали органи пацієнти з Хмельниччини та Вінниччини.

У Хмельницькій обласній лікарні провели трансплантацію нирок відразу двом пацієнтам. Операція відбулася минулого тижня, 25 листопада. Донором стала жінка, яка перебувала у Кам'янець-Подільській міській лікарні. Їй діагностували смерть мозку, родичі дали згоду на трансплантацію.

Нирки отримали двоє пацієнтів — один з Вінниці, другий з Новоушицької громади. Останній перебував на лікуванні в обласній лікарні. Операцію провели бригади лікарів з Хмельницького та Вінниці. Наразі пацієнти у стабільному стані, який відповідає післяопераційному періоду.

Трансплантацію нирки на Хмельниччині вже проводили раніше. Однак ця операція унікальна — вперше в регіоні орган пересаджували від неродинного донора й посмертно. Про це повідомили на Facebook-сторінці відділення урології Хмельницької обласної лікарні.

Відео дня

— Трансплантація вважається вершиною розвитку медицини в регіоні. Адже це не просто операція, це логістика, підготовка, діагностика, вміння, команда — дуже багато моментів, які мають бути на відповідному рівні. Це заслуга багатьох, — цитує відділення голову групи експертів з трансплантології при обласному департаменті охорони здоров’я Олексія Підмурняка.

На зображенні може бути: 3 людини та лікарня

На зображенні може бути: 2 людини та лікарня

На зображенні може бути: 2 людини та лікарня

На зображенні може бути: 2 людини та лікарня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Бондарук

    Браво

keyboard_arrow_up