У Хмельницькому перинатальному центрі відкрили інклюзивний гінекологічний кабінет

У Хмельницькому перинатальному центрі відкрили інклюзивний гінекологічний кабінет
Фото надала Ірина Королюк
  • Кабінет безбар’єрного доступу з’явився у Хмельницькому перинатальному центрі на вулиці Пулюя.
  • Що там є і для кого він передбачений?

У Хмельницькому перинатальному центрі, на Івана Пулюя, відкрили новий гінекологічний кабінет - безбар’єрного доступу. Він передбачений для людей:

  • які користуються колісним кріслом
  • з пошкодженням хребта чи іншими складними травмами
  • з післяопераційним станом здоров’я
  • з супутніми захворюваннями: цукровий діабет, хвороби суглобів, надлишкова вага тощо
  • віком 60 років і старше.

Директор медзакладу Ірина Королюк розповідає: “кабінет обладнав БФ “Здоров’я жінки і планування сім’ї” за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії”. Ремонт виконувався коштом перинатального центру. Обладнання ж надали волонтери благодійного фонду.

- Ремонт ми робили власним коштом. Благодійний фонд надав нам інструментарій. У кабінеті інклюзії є стіл, комп’ютери, крісло для оглядів, яке автоматично підіймається. А також підйомник для людей, які пересуваються на милицях або на колісному кріслі. Він допомагає жінкам лягти на крісло. Цей кабінет передбачений не тільки для жінок, а й для чоловіків. Наприклад, майбутній батько дитини пересувається на кріслі й бажає бути присутнім на УЗД, - пояснює Ірина Королюк. 

Відео дня

Кабінет розташований на першому поверсі медзакладу, що було основною вимогою. Крім того, вхід до нього відповідає розмірам колісного крісла. Аби людям було зручно потрапити всередину. 

Потреба у такому кабінеті виникла під час воєнного стану. Ірина Королюк пояснює - заклад приймає чимало переселенців, які приїжджають із прифронтових міст. Тож аби повністю забезпечувати потреби людей - вирішили обладнати спеціальний кабінет. Записатися до нього можна у реєстратурі закладу. 

Нет описания.

Нет описания.

Читайте також: Безоплатні медичні послуги: зібрали перелік для хмельничан і переселенців (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up