У Хмельницькому відкрили новий медзаклад, де будуть проводити трансплантацію серця

У Хмельницькому відкрили новий медзаклад, де будуть проводити трансплантацію серця
  • Близько двох років тривали ремонтні роботи в серцево-судинному центрі на Володимирській.
  • На це з обласного й державного бюджетів виділили майже 70 мільйонів гривень.
  • На відкриття закладу приїхав голова Верховної Ради Дмитро Разумков. 
  • Розповідаємо, як все виглядає всередині та що там є.

На Володимирській, 85 двері відкрив обласний серцево-судинний центр. Ремонтні роботи там тривали майже два роки. Капітально там відремонтовано 2 900 квадратних метрів. Центр складається з шести поверхів. Як розповів головний лікар Андрій Кланца, в рік медзаклад може приймати близько 50 тисяч амбулаторних пацієнтів і дві тисячі людей з гострими станами. 

Серцево-судинний центр урочисто приїхав відкрити голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Журналісти vsim.ua транслювали брифінг із ним на нашій сторінці у Facebook. Переглянути можете тут. 

Нет описания.

Відео дня

У центрі будуть робити трансплантацію серця

У новому закладі будуть виконувати трансплантацію серця. Головний лікар розповів, що на це вже отримали ліцензію й готуються до проведення таких операцій. А розпочати цей процес сподіваються цьогоріч. Дмитро Разумков сказав, що такі операції фінансуватиме держава. Мовляв, це включено в пілотний проєкт. 

Ремонт центру обійшовся майже в 70 мільйонів гривень. 50% суми виділили з обласного бюджет, решту - з державного. Про це розповів заступник голови обласної ради Володимир Гончарук, який був присутній на відкритті серед представників місцевої влади. 

Майже два роки в закладі виконувалися фасадні роботи, ремонт внутрішніх приміщень, замінювали комунікації, будувалася киснева станція, станція автономного електропостачання й закуплялося сучасне медичне обладнання. Найдорожче з нього - два ангіографи. Він призначений для лікування судин серця. Вартість одного, за словами Володимира Гончарука, понад 20 мільйонів гривень. 

Що є всередині закладу

Екскурсію серцево-судинним центром провели не для всіх журналістів. Всередину пустили лише групу одного з місцевих телеканалів. З приїздом в Хмельницький представників теперішньої влади, така ситуація трапляється не вперше. Востаннє хмельницьких журналістів не пускали до президента Зеленського. Детальніше про це - Хмельницьких журналістів не пустили до Зеленського: що про це думають експерти.

Втім пізніше ми все ж заглянули всередину. Медзаклад складається із шести поверхів. Є нульовий поверх зі службовими приміщеннями й конференц-залами. На першому знаходиться рецепція, гардероб і катетеризаційна лабораторія. Саме там розташоване найдорожче обладнання за більш як 20 мільйонів гривень. Лабораторій із ним є дві. Посередині між ними є пультова кімната. З неї лікар може спостерігати за процесом через екран комп’ютера. Як пояснила старша медсестра Олена, за допомогою ангіографа можна здійснити вхід в судини серця.

Нет описания.
Найдорожче обладнання, що є в закладі

На другому поверсі серцево-судинного центру - їдальня та поліклініка. На третьому теж розташована поліклініка і є приймальня директора. Четвертий і п’ятий поверх призначені для інтервенційної кардіології. Тобто для лікування пацієнтів з ішемічною хворобою серця і набутими вадами серцево-судинної системи.

Шостий поверх медзакладу призначений для інтенсивної терапії. Там лікуватимуть, наприклад, пацієнтів з інфарктом. Тут розташовані ліжка, дефібрилятори, апарати штучної вентиляції легень, монітори й шприцеві насоси. 

Нет описания.
Відділення інтенсивної терапії

Головний лікар зазначив, що за відсутності серцево-судинного центру хмельничан із хворобами серця лікували у відділенні обласної лікарні та в обласному госпіталі ветеранів війни. У новому закладі на Володимирській вже закріплено 300 осіб медперсоналу. А перших пацієнтів готові прийняти вже з понеділка, 26 квітня. 

Нет описания.
У закладі є вантажний і пасажирський ліфти

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.
Приймальня
Нет описания.
Їдальня

Нет описания.

Нет описания.Нет описания.

Нет описания.
Катетеризаційна лабораторія
Нет описания.
Катетеризаційна лабораторія

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Дмитрий Андрийчук

    Цікаво? ? ? На апарати для операці й  за 2 штуки заплатили більше 20 за кожен, то скільки  обійшовся ремонт ?  Всього 25-30 000000. А на прапор хочуть 5 млн.  Краще ділом зайнялися а не париться з Разумковим
    .
  • Анна Кротенко

    Что значит пишут ,, открытие учережления,,Учережление построенно много лет.  назад и никто его заново Не Построил Слелан капитальный ремонт  и в связи с этим открытие    Ранее существующего кардио центра !!! И что к этому приложил Глава Верховной Рады - непонятно Денег что ли дал?
  • Віталій Українець

    Візит розумкова визиває подив і родини лобазюків які ніякого відношення не мали до лікарні .Які не приймали рішення про виделення коштів !
    Їх візит це самопіар!Привласнення праці інших собі-це так низько !
    це як приїхати до пологового за чужою дитиною і казати що вона " твоя праця"!
  • Nataliya Senti

    Важлива подія в медицині,оскільки трансплантація це порятунок для багатьох людей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up