У Хмельницькому в.о міністра МОЗ розповіла про реформу медицини. Основні тези

У Хмельницькому в.о міністра МОЗ розповіла про реформу медицини. Основні тези
  • В.о міністра охорони здоров’я побувала у кількох поліклініках і зустрілась з сімейними лікарями.
  • Уляна Супрун розповіла медикам про декларації з пацієнтами, доступні ліки та «швидку допомогу» в телефонному режимі.

Сьогодні, 13 лютого, з робочим візитом до Хмельницького приїхала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Керівниця МОЗ спершу зайшла до місцевих поліклінік. Каже, що там величезні черги, а люди поскаржились їй на те, що доводиться чекати прийому ледь не півдня. Пізніше вона поспілкувалась з місцевими активістами, сімейними лікарями та студентами медичного коледжу. Очільниця МОЗ говорила про страхову медицину, відшкодування витрат на ліки та дзвінки лікарям.

Журналісти vsim.ua обрали найголовніші тези з виступу Уляни Супрун щодо змін в системі охорони здоров’я.

Лікарям хочуть доплачувати за здорових пацієнтів

Відео дня

- Сімейний лікар має підтримувати здоров’я пацієнтів. Тому йтиме оплата за результат. З часом буде доплата лікарям, які зможуть показати, що їхні пацієнти більш здорові, які, наприклад, кинули курити, у них стабільний тиск, - каже Уляна Супрун.

Гроші ходитимуть за пацієнтом

- Національна служба здоров’я оплачуватиме лікарю напряму за кожного пацієнта. Лікар матиме десь від 1500 до 2500 пацієнтів на рік. Цифри ще будуть «плавати». Лікар зможе мати десь від 10 до 40 тисяч гривень в місяць, - зазначає Уляна Супрун.

Держава відшкодовуватиме кошти на ліки

- Відшкодування стосується ліків від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу та бронхіальної астми. Лікар виписуватиме пацієнту рецепт, а аптекар запропонує отримати безкоштовно найдешевший препарат. Якщо пацієнт захоче дорожчий, то має доплатити різницю, - пояснює Уляна Супрун.

Пацієнти зможуть подзвонити лікарю

- Ми створюємо call-центр, куди пацієнти зможуть подзвонити і поспілкуватися з лікарем. Тобто вони не завжди можуть звертатися лише до сімейних лікарів. Також нам важливо, щоб пацієнти більше спілкуватимуться і зі своїми лікарями, тоді менше викликатимуть «швидку», - стверджує Уляна Супрун.

Читайте також: Медична реформа: коли хмельничан прийматимуть в амбулаторіях та де вони будуть

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Serg

    А еще хочет убрать из бригад скорой помощи врачей и поставить  вместо них- санитаров. А вы спросите врачей как они относятся к таким реформам этой дамы никогда не работавшей в области медицины и не имеющей не то чтот научных степеней а и даже обычного высшего образования!!! Американская ПТУшница учит жизни. Лучшеб ушла борщи варить-может получится...
  • Мастер Автополив

    А чего она такая страшная?

    Олег Апін reply Мастер Автополив

    сам ти страшко

    Мастер Автополив reply Олег Апін

    Вибач, что обидел твою жинку. Ти не сумуй, бывают и хуже крокодилы.
  • Марина Дячук

    Вона все покладає на лікарів, а сама толком не знає, як людям буде краще
  • Сергій Якубенко

    Бабу зі штатів шокує українська реальність

    Ірина Волошина reply Сергій Якубенко

    детройтська куріца, ті міністри попробували б побути вчителями і лікарями, тоді б і реформи з толком проводили

    нашатырь reply Ірина Волошина

    Мессия.. здравоблудия))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up