У МОЗ розповіли, як залишитися здоровим у новому році

У МОЗ розповіли, як залишитися здоровим у новому році
Ілюстративне фото з сайту pixabay.com
  • Міністерство охорони здоров’я розповіло українцям, як зберегти здоров’я у новому 2019 році.

  • Фахівці радять правильно харчуватися, позбутися шкідливих звичок та займатися фізичними вправами.

У Міністерстві охорони здоров’я підготували для хмельничан поради, як зберегти здоров’я та залишитися бадьорими у новому 2019 році. Поради стосуються переважно харчування, шкідливих звичок та профілактики захворювань. На сайті міністерства закликають не відкладати нове та корисне на невизначений понеділок.

Харчуйтеся правильно. Щодня споживайте корисні продукти, наприклад, овочі, фрукти, цільні злаки, молочні продукти, м’ясо, рибу та яйця. При цьому варто обмежити споживання солі, цукру та жирів.

Будьте активними. Півгодини фізичних вправ щодня можуть суттєво зменшити ризик виникнення інсульту, діабету та раку, подовжити тривалість життя, поліпшити настрій та самооцінку.

Відео дня

Достатньо спіть. Щодня потрібно спати не менше 7 годин. Це допоможе уникнути різноманітних захворювань, зокрема серцево-судинних.

Не паліть. З першого дня відмови від цигарок організм почне відновлюватися. Разом з цим почне знижуватися ризик виникнення хвороб, пов’язаних з палінням. Пам’ятайте, цигарковий дим містить щонайменше 250 шкідливих для здоров’я речовин.

Пийте достатньо води та менше солодких напоїв. Щодня доросла людина має випивати об’єм рідини, що становить 4% від маси тіла. Наприклад, при вазі 75 кілограмів — 3 літри. Це може бути як вода, так рідкі страви та напої.

Не займайтеся самолікуванням. Воно може зашкодити вашому здоров’ю. Якщо нездужаєте, зверніться за допомогою до лікаря.

Підпишіть декларацію. Оберіть терапевта, педіатра чи сімейного лікаря та укладіть з ним декларацію. Ваш лікар не тільки вирішуватиме проблеми зі здоров’ям, а й консультуватиме щодо профілактики захворювань та подолання шкідливих звичок.

Вакцинуйтеся. Це найдієвіший спосіб профілактики інфекційних захворювань. Вакцинуйтеся самі та вакцинуйте своїх дітей. Вакцини, що входять до національного календаря щеплень, надаються безоплатно.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Кухар

    здоров'я - це процес,  а не басні Крилова, які можна розказати... це знають всі лікарі, окрім в.о.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up