Українців попередили про фальсифікат у аптеках та розповіли, як відрізнити підробки

Українців попередили про фальсифікат у аптеках та розповіли, як відрізнити підробки
Фото: acc.cv.ua
  • Попри контроль лікарських засобів, можна натрапити на фальсифіковану продукцію.
  • Щоб цього не сталося, ліки потрібно перевіряти перед покупкою.
  • Як це зробити, розповіла очільниця МОЗ Уляна Супрун.

10 % усіх ліків на ринку України не відповідає стандартам якості чи є фальсифікованим стверджують у МОЗ. І хоча якість ліків контролюють відповідні держслужби, але ймовірність натрапити на фальсифікат досі існує. Як не стати жертвою таких "не ліків" та не попастися на звичайну крейду у коробці?

Порадами поділилася виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Фейсбук.

Перш за все, Супрун радить утриматись від купівлі лікарських препаратів в кіосках, підземних переходах чи на сайтах, де не вказують контактної інформації та адреси аптеки. Купуючи ліки в аптеці також варто бути уважним.

Відео дня

Обов'язково перевірте ліцензію медзакладу на роздрібну торгівлю лікарськими засобами, якщо маєте сумніви. Ліцензія має знаходитися в куточку споживача, або ж її можна запитати у провізора.

По-друге, слід звернути увагу на упаковку ліків. Варто оглядати її цілісність, перевіряти дані виробника, термін придатності, реєстраційний номер, склад, назву препарату. Також, для врахування потреб людей з вадами зору, на упаковці повинна бути назва лікарського засобу зазначається шрифтом Брайля.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • наталия литвак

    Це не моя робота,а робота компетентних органів

    Sasha Emelchuk reply наталия литвак

    Підтримую !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up