Українцям нагадали про штрафи за відмову носити маску

Українцям нагадали про штрафи за відмову носити маску
Фото ілюстративне
  • У МОЗ нагадують про відповідальність за відсутність захисної маски.
  • Які штрафи встановили для простих українців і власників закладів, читайте далі.

У Міністерстві охорони здоров’я вирішили нагадати українцям про необхідність захисної маски. У Верховній Раді навіть мають розглянути відповідний законопроєкт. В уряді також передбачили штрафи. До слова, за відсутність захисної маски у публічних місцях "світить" штраф у 170-255 гривень. Про це зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 2 липня. 

"На засіданні уряду був схвалений законопроєкт, який буде передано до Верховної Ради, щодо внесення змін у Кодекс про адміністративні правопорушення. Він регламентує встановлення відповідних штрафів за неносіння масок. Передбачаються штрафи як для фізичних осіб, так і для юридичних осіб", - сказав Степанов. 

Окрім цього, встановили штрафи і для власників закладів, у яких порушують  правила карантину. Він складатиме від 3 400 гривень до 5 100 гривень. 

Відео дня

Законопроєкт передали до Верховної Ради. На черзі - підтримка депутатів і прийняття закону. 

Читайте також: В яких районах на Хмельниччині підтвердили хворих з COVID-19

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Костя

    Ну що ви знову обманюєте стосовно Польщі. Там роботодавець за недотримання посткарантиний умов платить штаф 34 000 zl. За недотримання масочного режиму в людних місцях штраф 500 zl. Всі приїжджі обов'язково проходять обсервацію ,  по приїзді вносять номер телефону і місце знаходження в поліцію, ті щодня перевіряють. Хто хоче раніше приступити до праці, роблять безкоштовно тест на короновірус від 20-30 zl. Результат тесту через два дні.

    Костя reply Костя

    ++++++++
  • Наташа Кармалита

    Усе вірно, а як ще наповнювати казну, за рахунок простих смертних, я уже сплатила штраф за дописи у ФБ...!

    Наташа Кармалита reply Наташа Кармалита

    Лариса Храпач самий цирк був в постанові суду, мало того, що було сказано, що я безробітна, це не вірно, але штраф плати, в самому тексті було безліч орфографічний помилок, можливо і я не дуже грамотєй великий, але це ж Постанова Суду України!!!!

    Владимир Новиков reply Наташа Кармалита

    хотя ненужно уже нашел. Вы из Хмельницкой области?

    володимир reply Наташа Кармалита

    номер постановления  можно или это секрет?

    Лариса Храпач reply Наташа Кармалита

    Наташа Кармалита жах

    Наташа Кармалита reply Наташа Кармалита

    Лариса Храпач так я заплатила за рішенням суду штраф у розмірі 170грн. та судовий збір 420грн. за те, що написала коментар під статтею про інфекційну лікарню, про неправдиву статистику хворих....!

    Лариса Храпач reply Наташа Кармалита

    Наташа Кармалита за таке тепер штрафи?
  • Ігор

    коли в країні була епідемія кору - ніхто масок не носив, вакцинували тільки по бажанню.

    Zhanna reply Ігор

    А в країні була ЄПІДЕМІЯ кору? коли???
  • Ігор

    Та маска в тому виконані в якому її нам впарюють і та маска яка носиться місяцями - вона як мертвому припарка.  Як би влада була зацікавлена, скажімо як  в Китаї,  - ці маски мали б видаватись безкоштовно і часто, тоді був би якийсь ефект. А так лише маска для того щоб не отримати штраф.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини 14:01 На Хмельниччині до реєстру корупціонерів потрапили 104 особи. Деталі 13:19 У Хмельницькому і в Городку стались ДТП: є постраждалі 12:25 На Юності сталася ДТП з тролейбусом (ФОТО) photo_camera 11:19 1 травня починається запис дітей до 1 класу. Як це зробити? 10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт 10:21 Куди звернутися, щоб повернути гроші зі старого електронного квитка? Працюватимуть три локації 09:04 Куди здати небезпечні відходи? Графік роботи екобуса у травні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up