Від COVID-19 за тиждень померли 14 людей в Хмельницькій області

Від COVID-19 за тиждень померли 14 людей в Хмельницькій області
Depositphotos
  • Але кількість хворих за останній тиждень зменшилась на 300 чоловік. 

  • Дізнавайтеся, що радять робити медики, аби не захворіти.

Останніми тижнями в Хмельницькій області спостерігається висока кількість хворих на коронавірус. Актуальні дані статистики за останній тиждень березня 2023 року оприлюднили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що в період із 24 по 30 березня в області на COVID-19 захворіли 1 458 пацієнтів. Це ще на 329 випадків менше, аніж минулого тижня. Нагадаємо, тоді зафіксували 1 787 хворих. 

Та попри позитивну динаміку захворюваності, лікарі фіксують багато "важких" пацієнтів, що потребують лікування в умовах стаціонару. 

Відео дня

До медзакладів госпіталізували 271 людину (на 50 більше). А від ускладнень, спричинених цією хворобою, померли 14 людей (попереднього тижня було 17). За тиждень від COVID-19 одужали 1 543 людини (на 189 більше).

— Наголошуємо, що нестійкі погодні умови є ідеальним середовищем для поширення вірусів. І хворобу можна "підхопити" будь-де: більшість із нас чи не щодня користуються громадським транспортом, відвідують магазини та ринки, працюють у великих колективах. Тому не забувайте одягати маску, коли перебуваєте у транспорті, уникайте скупчень людей, мийте та дезинфікуйте руки. Якщо ж захворіли - не шукайте в домашній аптечці "фуфломіцинів" та інших симптоматичних засобів! Бо самолікування шкодить не менше, ніж зволікання, — додають медики. 

Нагадаємо, що в Хмельницькому виявили новий штам віруса-збудника COVID-19 — «Кракен». Наразі є два офіційно зафіксовані випадки. Штам «Кракен» має офіційне позначення «Omicron XBB 1.5», тобто він є його підвидом. Вперше «Кракен» офіційно зафіксували в Україні 24 січня цього року. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, «Кракен» не є більш небезпечним, ніж інші види коронавірусу.

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Медики додають, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням

Читайте також: У Хмельницькому виявили штам «Кракен». Що про нього відомо

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

  • Беркут Володимир

    А скільки чиновників, попів, та ще тої наволочі, що розкрадає бюджет?

keyboard_arrow_up