Полуниця є найулюбленішою з літніх ягід. Вона має безліч корисних властивостей, проте існують також протипоказання до її вживання.
При виборі полуниці звертайте увагу на колір плоду і запах. Ягода не повинна бути занадто темною і повинна мати виражений приємний аромат. Хвостики не повинні легко відриватися - така полуниця вважається переспілою, пише УНІАН.
Також не рекомендується брати плід з плямами і недоспілими частинами. Крім того, зверніть увагу на насіння – якщо його багато, зернятка опуклі та дуже близько розташовані одне до одного, то перед вами недозріла ягода.
Зберігати полуницю можна в холодильнику не більше трьох днів після збору.
Полуниця є сильним алергеном, тому її не варто давати маленьким дітям і алергікам. Через велику кількість фруктової кислоти вживання ягоди слід обмежити при гастриті, виразці, циститі і хворобах нирок.
Також шкода полуниці може полягати в пестицидах, якими обробляють ягоду. Тож краще перед вживанням куплені ягоди добряче вимити та облити окропом.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Пані Кицька
ЧитачЧитачів