Як триває вакцинація проти COVID-19 у Хмельницькому

Як триває вакцинація проти COVID-19 у Хмельницькому
Перший провакцинований у Хмельницькому — лікар-реаніматолог Вадим Свінціцький. Фото прес-служби Хмельницької ОДА
  • 25 лютого перший хмельничанин отримав дозу вакцини від коронавірусної інфекції.

  • Станом на сьогодні в громаді вакцинували близько 70 мешканців.

У Хмельницькому триває вакцинація проти COVID-19. Її проводять препаратом «Oxford/AstraZeneca» (торгова марка «Covishield»). Минулого тижня, 25 лютого, першу дозу препарату отримав лікар-реаніматолог Хмельницької міської лікарні Вадим Свинцицький. Ми дізналися, як триває процес вакцинації у Хмельницькій громаді.

Станом на 09:00 сьогодні, 1 березня, вакцину ввели приблизно 70 особам. Про це журналістам vsim.ua розповів заступник міського голови Хмельницького Роман Примуш. Точної цифри немає, оскільки процес триває і кількість вакцинованих постійно зростає. До кінця дня планується ввести препарат ще 50-60 особам.

Минулої суботи, 27 лютого, видання «Сегодня» повідомило про випадки утилізації невикористаних вакцин в Україні. Це відбувається тому, що відкритий флакон можна зберігати не більше шести годин, а охочих вакцинуватися не вистачає для повного використання доз.

Відео дня

Роман Примуш розповів, що в Хмельницькому таких випадків не було — всі дози були використані. За словами чиновника, раніше вакцинувати можна було людей лише в межах визначених етапів. Зараз же, якщо залишаються невикористані дози, медики відразу переходять до наступних етапів.

— Раніше був чіткий поділ на етапи, тобто був перший етап, коли партія вакцини приходить, вакцинуємо тільки перший етап. Зараз вже такого поділу на етапи немає. Тобто, як тільки ми завершили вакцинування медиків COVID-закладів, ми переходимо до медиків інших закладів відразу, тобто не чекаючи нового постачання. Якщо, наприклад, є залишок вакцини і люди провакциновані з COVID-закладів, відразу в той самий день чи в наступний день ми продовжуємо вакцинувати по звичайних медичних закладах, геріатричних закладах і так далі за переліком, — розповів Роман Примуш.

Раніше у МОЗ повідомляли про запровадження 1 березня можливості стати в чергу на вакцинацію через додаток «Дія». Втім, фактично такий механізм зараз не працює:

— Поки механізму, як воно буде працювати, у нас немає. Ми працюємо таким чином — у нас є переліки, складені по закладах охорони здоров’я, по яких ми зараз проводимо вакцинацію, де особи дали згоду на проведення вакцинації. Поки через додаток «Дія» це не працює, але я думаю, що найближчим часом буде якась детальніша інформація, і вже тоді будемо коригувати свої дії з урахуванням цього додатку, — розповів Роман Примуш.

Нагадаємо, які саме етапи вакцинації передбачені в Україні.

Перший етап. Вакцинації підлягають:

Другий етап. Вакцинації підлягають:

Третій етап. Вакцинації підлягають:

Четвертий етап. Вакцинації підлягають:

П’ятий етап. Вакцинації підлягають інші верстви населення

Читайте також: Як проводитимуть вакцинацію проти COVID-19 на Хмельниччині

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Andrei Kostiv

    Майже пів міста
  • Иванка Корольчук

    Обязательно догола раздеваться, як «найвеличніший» ?
  • Василий Розуман

    Гарний початок ,швидкого кінця...
  • Дария Середенко

    ви коли від інших корей дітей вакцинуєте, чому так само не допитуєтесь?? чим ця вакцина завинила? всі ваші ліки як і вакцини ваших дітей виготовлені в індіі, тоже мені  = борці за правду(((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 у Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up