Як зареєструватися в черзі на пільгове протезування зубів у Хмельницькому

Як зареєструватися в черзі на пільгове протезування зубів у Хмельницькому
Фото ілюстративне
  • На протезування зубів виділили більше 6 мільйонів гривень. 

  • Але скористатися послугою можуть лише окремі категорії населення. 

  • Розповідаємо хто саме і як подати заявку. 

У Хмельницькому вже кілька років діє міська програма, яка допомагає безкоштовно протезувати зуби для пільгових категорій населення. Послуга доступна для мешканців громади у міській стоматполіклініці. Цьогоріч на протезування з міського бюджету виділили більше 6 мільйонів гривень.

Термін протезування залежить від вибору конструкцій. Зазвичай від 2-х тижнів до місяця. У 2022 році послугою скористалось більше 500 мешканців громади. 

Хто може подати заявку на протезування

Нещодавно для зручності створили сайт реєстру на зубопротезування пільгових категорій населення. Також змінили і алгоритм роботи з пацієнтами-пільговиками.

Відео дня

Скористатися пільговим зубопротезування можуть особи з інвалідністю внаслідок війни та прирівняні до них особи, учасники бойових дій та особи, прирівняні до них, члени сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, пенсіонери за віком, ветерани праці, особи з інвалідністю загального захворювання.

Як подати заявку на протезування онлайн

Тепер пацієнти можуть самостійно реєструвати свою заяву на пільгове зубопротезування та перевіряти інформацію по своїй заяві за посиланням. Про це інформують у міській раді. 

Якщо пацієнту потрібна допомога в реєстрації, то варто звернутися до поліклініки №6 за адресою Прибузька, 18. З собою потрібно мати паспорт та пільгове посвідчення. Реєстратор в присутності пацієнта створить особистий кабінет, введе усі необхідні дані та зареєструє заяву.

Також до роботи з питань пільгового зубопротезування підключили контакт-центр. Людина може зателефонувати на «Єдиний медичний номер» (0 800 202 103), уточнити усю необхідну інформацію з реєстру і підготовки документів щодо своєї заяви.

В контакт-центр передали паперові журнали реєстрації заяв на пільгове зубопротезування, починаючи з 2005 року. Усі заяви без підтвердження надання послуги перенесли в електронний реєстр (таких було 3 350). Усім заявникам працівники контакт-центру зателефонували та запросили на прийом до лікаря, додають в мерії. 

З моменту створення електронного реєстру зареєстрували вже 201 заяву, а 177 заявників запросили на прийом до лікаря для майбутнього протезування.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up