Як зрозуміти, що людина перехворіла на COVID-19 і має імунітет – дослідження

Як зрозуміти, що людина перехворіла на COVID-19 і має імунітет – дослідження
Фото - 112.ua
  • Науковці опублікували дослідження, яке дає змогу зрозуміти, що людина перехворіла на коронавірус.

Люди, які перехворіли на коронавірус, можуть переносити і поширювати вірус надалі. А імунітет до хвороби може зберігатись щонайменше п’ять місяців. До такого висновку дійшли вчені. 
Також науковці із Public Health England (PHE) розповіли 10 ознак того, що людина перехворіла на COVID-19 безсимптомно. Про це пише «Українська правда» . 

Які  ознаки виділили медики:

Втрата пам'яті
Дослідження показало, що люди, які були хворими на COVID, в подальшому мають когнітивні проблеми. Зокрема, пацієнти повідомляли про складність в обробці інформації та втрату пам'яті впродовж місяців після одужання.

Відео дня

«Коронавірусний» язик
Медики переконані, що коронавірус впливає і на кровоносні судини, тому може виникнути біль у ротовій порожнині - на ясна, зубах чи язиці. 

Біль в животі
Учасники дослідження скаржились на болі в животі, проблеми з кишківником і діарею впродовж кількох тижнів після хвороби.

Запалені очі
Цей симптом не є поширеним, однак не є виключенням виникнення кон’юнктивіту як ускладнення після коронавірусу.

Втомлюваність
Тривала втома теж може бути свідченням того, що людина безсимптомно перехворіла на COVID-19. За словами пацієнтів, цей стан схожий більше на виснаження, аніж на типову втому. 

Важкість дихання
Вчені зазначають, що COVID-19 може спричинити як тривалі, так і гострі труднощі з диханням. Зокрема, мова може йти про пошкодження легенів. 

Випадіння волосся
Дослідження показує, що це не критичний показник, однак сигнал, на який варто зважати і який може свідчити про перенесену хворобу.

Безсоння

Відчуття, тривоги, депресія і проблеми зі сном теж можуть бути ускладненням і наслідком захворювання. Дослідження показало, що після позитивного тесту COVID-19, кожен п'ятий пацієнт вперше отримав діагноз тривожності, депресії або безсоння. За словами дослідників, це приблизно вдвічі частіше, ніж у людей без COVID-19.

Втрата слуху та шум у вухах

На втрату слуху скаржаться багато пацієнтів після перенесеної хвороби. Близько у 40% учасників дослідення помітили таку проблему.

Запаморочення

Ця ознака теж може свідчити про те, що людина перехворіла на коронавірус безсимптомно. 

Читайте також: Втома і безсоння. Вчені розповіли про ускладнення після COVID-19
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Галина Шаповалова

    Я привезла якусь заразу в 2018 му та 19му.Була медсестрою в літньому таборі.Температура тиждень до 40!І потім слабкість місяць.
  • Svk-avto Serhij

    Реально точно озвучили.

    Александр Макаренко reply Svk-avto Serhij

    Svk-avto Serhij есть такое
  • Людмила Козак

    Це правда .
  • Тамара Бондаренко

    Перехворіла на цю заразу. Маю проблеми з зубами,волоссям, тиском,слабкість іще та.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up