За тиждень від коронавірусу на Хмельниччині померли 17 людей

За тиждень від коронавірусу на Хмельниччині померли 17 людей
Фото ілюстративне
  • Кількість хворих за останній тиждень побільшала на 200 чоловік. 

  • В області виявили небезпечний штам «Кракен».

  • Дізнавайтеся, що радять робити медики, аби не захворіти.

Кількість хворих на CОVID-19 в Хмельницькій області знову зросла. Актуальні дані статистики за третій тиждень березня 2023 року оприлюднили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що в період із 20 по 26 березня в області на COVID-19 захворіли 1 787 пацієнтів. Це ще на 204 випадки більше, аніж минулого тижня. Нагадаємо, тоді зафіксували 1 583 хворих. 

До медзакладів госпіталізували 286 осіб. Натомість одужали 1 354 пацієнти. На жаль, через ускладнення, спричинені COVID-19, цього тижня померли аж 17 людей.

Відео дня

Всього ж з початку епідемії на території Хмельницької області підтверджено 241 236 випадків захворювання на COVID-19 (дітей – 18 896, медпрацівників – 8 750). З них 35 147 осіб (дітей – 1 866, медпрацівників – 1 085) лікувалася стаціонарно, а решта 206 089 осіб – амбулаторно. Одужали – 234 669 хворих, померли – 4 016. 

Нагадаємо, що в Хмельницькому виявили новий штам віруса-збудника COVID-19 — «Кракен». Наразі є два офіційно зафіксовані випадки. Штам «Кракен» має офіційне позначення «Omicron XBB 1.5», тобто він є його підвидом. Вперше «Кракен» офіційно зафіксували в Україні 24 січня цього року. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, «Кракен» не є більш небезпечним, ніж інші види коронавірусу.

Разом з тим він «найбільш ефективно ухиляється від імунної відповіді людини та здатний викликати серйозні захворювання у людей похилого віку та людей з ослабленим імунітетом».  Найбільш ефективним способом уникнути важких наслідків і смерті через «Кракен» та інші види коронавірусу є вакцинація

Загалом в області вже зробили 1 061 436 щеплень від COVID-19:

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Медики додають, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням

Опитування

А ви вакцинувались від COVID-19?

Читайте також: У Хмельницькому виявили штам «Кракен». Що про нього відомо

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • читач34

    В хмельницькій інфекційній так і не навчилися лікувати ковід, ящо випадок  ще більш-менш тяжкий- організм сам знаходить ресурси вийти з хвороби, якщо випадок тяжкий- лікарі розводять руками і кажуть: "це ковід" і просто спостерігають ,як надалі буде розвиватися ситуація, зусиль для того ,щоб витягнути пацієнта, особо не прикладають. Так було і з моєю мамою- їй не допомогли,вона померла.
  • Андрей Гришнюк

    Чому не написали хто захворює частіше?

    І хто помер!....
  • PutnickFree

    А скільки раз потрібно вакцинуватися щоб зрозуміти що вакцина не діє, 3-5 досить, чи до 10 обов'язково?

    Андрей Гришнюк reply PutnickFree

    👏👏👏👏👏

    Дуже правильне визначення!

keyboard_arrow_up