За тиждень від коронавірусу померли 24 людини в Хмельницькій області

За тиждень від коронавірусу померли 24 людини в Хмельницькій області
Depositphotos
  • Але кількість хворих за останній тиждень зменшилась на 200 чоловік. 

  • Дізнавайтеся, що радять робити медики, аби не захворіти.

Останніми тижнями в Хмельницькій області менше людей хворіють на коронавірус. Актуальні дані статистики за перший тиждень квітня 2023 року оприлюднили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що в період із 3 по 9 квітня в області на COVID-19 захворіли 1 255 пацієнтів. Це ще на 203 випадки менше, аніж минулого тижня. Нагадаємо, тоді зафіксували 1 458 хворих. 

До медзакладів медики госпіталізували 217 осіб, одужали 1 610 хворих. На жаль, померли 24 пацієнти.

Відео дня

Всього з початку епідемії на території Хмельницької області підтвердили 243 949 випадків захворювання на COVID-19:

З них 35 625 осіб (дітей – 1 946, медпрацівників – 1 087) лікувалася стаціонарно, а ще 208 324 особи – амбулаторно. Одужали – 237 822 особи, померли – 4 054.

— Наголошуємо, що нестійкі погодні умови є ідеальним середовищем для поширення вірусів. І хворобу можна "підхопити" будь-де: більшість із нас чи не щодня користуються громадським транспортом, відвідують магазини та ринки, працюють у великих колективах. Тому не забувайте одягати маску, коли перебуваєте у транспорті, уникайте скупчень людей, мийте та дезинфікуйте руки. Якщо ж захворіли - не шукайте в домашній аптечці "фуфломіцинів" та інших симптоматичних засобів! Бо самолікування шкодить не менше, ніж зволікання, — додають медики. 

Нагадаємо, що в Хмельницькому виявили новий штам віруса-збудника COVID-19 — «Кракен». Наразі є два офіційно зафіксовані випадки. Штам «Кракен» має офіційне позначення «Omicron XBB 1.5», тобто він є його підвидом. Вперше «Кракен» офіційно зафіксували в Україні 24 січня цього року. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, «Кракен» не є більш небезпечним, ніж інші види коронавірусу.

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Медики додають, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням

Читайте також: У Хмельницькому виявили штам «Кракен». Що про нього відомо

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Иван Соколов

    Що знов!
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up