За яких умов Хмельниччина може вийти з «червоної» зони

За яких умов Хмельниччина може вийти з «червоної» зони
Ілюстративне фото
  • По регіону зараз перевищені три карантинні показники.

  • Чи можна очікувати зміни обмежень?

30 жовтня Хмельницька область перейшла до «червоної» зони карантинних обмежень. Фактично цей режим передбачає посилення обмежень для громадян, які не мають сертифікату про вакцинацію або його альтернативи — негативного результату тестування, сертифікату про одужання або довідки про протипоказання.

Як ми вже писали раніше, в області спостерігається покращення ситуації з захворюваністю. Йдеться про зниження кількості нових випадків та збільшення кількості одужань. Переглянути графіки ви можете в окремому матеріалі.

Згідно з даними, які щодня повідомляє Міністерство охорони здоров’я, по регіону зараз перевищені три епідемічні показники:

Відео дня

При цьому два останні показники спадають протягом трьох днів. Директор департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександр Завроцький розповів, що для зміни зони потрібно, аби перевищували норму не більше двох показників. Таким чином про скасування «червоної» зони можна буде говорити у разі переходу в норму хоча б одного з перевищених показників.

Ми бачимо позитивні тенденції, це завантаженість наших ліжок, які розгорнуті для надання допомоги хворим на COVID-19, у нас на сьогодні разом з підозрами менш як дві тисячі. Це вже позитивно, тому що на попередній тиждень ми перевищували дві тисячі, тобто можна сказати, що якась стабілізація у захворюванні на COVID-19 у нас вже вимальовується, і ми сподіваємося на те, що рівень захворюваності буде знижуватися. По інших областях ми бачимо такі ж самі тенденції, у нас є, якщо я не помиляюся, п’ять областей, які перейшли в помаранчевий рівень, тобто є такі оптимістичні сподівання, — сказав Олександр Завроцький під час брифінгу сьогодні, 19 листопада.

Разом з тим чиновник наголосив на складному перебігу хвороби та високому споживанні кисню серед пацієнтів, якщо порівнювати з попередніми хвилями COVID-19. Це спричиняє дефіцит медичного кисню як в області, так і в Україні загалом. Крім того, Олександр Завроцький зазначив, що кількість важкохворих пацієнтів не зменшується.

— Дуже багато випадків важкого і вкрай важкого перебігу й ускладнень. Дуже зросла кількість киснезалежних, це системно по всій Україні, і ми бачимо дефіцит кисню і в нашій області в тому числі. Він утворився, зокрема, через те, що різко зросла потреба кисню у хворих, які лікуються на COVID-19 в масштабах України. Якщо у минулій хвилі у нас таких тенденцій не було, нас «Львівкисень» забезпечував, то зараз у нас системна проблема — це забезпечення області киснем у зв’язку з тим, що заводи не спроможні забезпечити ту потребу, яка зараз є.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Надежда Надежда

    І знову мої коментарі  видалили))) Чому ж, шановні  модератори, Ви не даєте висловлюватись людям з різною думкою? Чому один може писати, що йому заманеться, а іншого блокують? Боїтесь правди?
  • Олександр Красилівський

    Вакцинуйтесь шановні громадяни!!!
  • Читач91

    Читач79  Марцінкевича можна і туди він вже 5 раз вакцинувався.

    Юрій Гудок reply Читач91

    Друже під номером 79 хто вас так прономерував і навіщо? Для підтримання необхідного плагіату створили певну номирацію підставних реєстрацій?)
  • Читач04

    Була стогодні на толкучці,всі без масок!Люди,самі не збережемся,нас ніхто не збереже!

keyboard_arrow_up