Ялинковий базар біля "Плази": заплатили 5 тисяч, щоб продавати в забороненому місці

Ялинковий базар біля "Плази": заплатили 5 тисяч, щоб продавати в забороненому місці
  • Щороку біля «підземки» утворюється незаконний базарчик, на якому продають найдорожчі ялинки в Хмельницькому.
  • Торговці кажуть, що “відвалили” по 5 тисяч гривень за місце на період свят.
  • Міська влада і поліція нічого із торгівлею в забороненому місці не роблять.  

Ялинки біля “Либідь Плази» продають не перший рік. І це незважаючи на те, що торгівля тут заборонена. Та завжди перед новорічними святами лісники з різних куточків України привозять хвойні деревця, платять за місце і спокійно заробляють гроші.

По тисячі за день

Щороку у Хмельницькому визначають місця, де можна торгувати ялинками. Окрім ринків, в місті дозволено продавати хвойні дерева за 8 адресами. У цей перелік місце біля «Плази» не входить. І ніколи не входило. Про це повідомили vsim.ua  в управлінні торгівлі міської ради.

Відео дня

Тільки відкриваються ялинкові базарчики, поліція разом із управлінням торгівлі проводять рейди і перевіряють усі дозволи. Жодного порушення у визначених для продажу місцях не знайшли. Єдине проблема – самісінький центр міста.

Під час рейду поспілкувалися із одним із торговців біля «підземки». Чоловік приїхав з ялинками із Летичева. Каже, що за одне місце, площею в 5 “квадратів”, з них беруть по 5 тисяч гривень.

На визначених місцях для торгівлі ялинкам за 1 метр квадратний за день до міського бюджету сплачують по 8 гривень. У чиюсь кишеню «лягає» за аналогічну площу біля «Либідь Плази» по 500 гривень в день.

-   Я взяв два місця і заплатив 10 тисяч гривень. Ялинок у мене багато і всі не влазять. Це за десять днів. Ну а що мені робити? Тут хоч якусь копійку зароблю, - говорить чоловік.

За словами торговця, кожен платить тут по тисячі гривень за один день торгівлі. Зазначимо й те, що ціни на ялинки біля “Плази” дещо дорожчі, ніж в інших місцях продажу. Торговці пояснюють, що так хочуть “відбити” вкладені у місце гроші.

“Незаконно, але нехай торгують”

Територія, де розмістився ялинковий базарчик, віддана в користування ТОВ «Либідь Плаза». Дана ділянка, як повідомили в управлінні торгівлі міськради, має використовуватися під обслуговування приміщення. Тут завжди паркуються десятки автомобілів.

 - Вони там не мають права здійснювати торгівлю. Там неоднозначна ситуація. Люди заплатили гроші за те, що вони стоять. І зараз взяти просто усіх вигнати? Ніхто не хоче брати на себе відповідальність. Це патрульна поліція мала б робити. Але й вони поки цього не роблять, - каже начальник управління торгівлі Хмельницької міськради Руслана Сідлецька.

Також в управлінні торгівлі кажуть, що неодноразово намагалися зв’язатися із керівництвом ТЦ. Та щоразу їхні запити і дзвінки залишалися без відповіді. Не захотіли вони говорити і під час рейду. До патрульних і чиновників попросту ніхто не вийшов.

Хтось бреше

Продавці не приховують, що заплатили за місце. Кажуть, що віддали гроші саме в «Либідь Плазу». Чи так це, ми спробували дізнатися в керуючої комплексом «Либідь Плаза» Тамари Сівуліцької. Журналісту вдалося поспілкуватися з нею по телефону.

 - Ми не маємо до того відношення. Ні особисто я, ні ТОВ «Либідь Плаза». У вас неправдиві свідчення, - заявила Тамара Сівуліцька у телефонній розмові.

Що управління торгівлі, що поліція знає про те, що продавати біля «Плази» не можна. Та уже який нічого з цим не роблять. То, кажуть, людей шкода, які уже віддали гроші, то просто не можуть знайти спільної мови з ТЦ.  Але запевняють, що вже мають ідеї, як не допустити повторення такої ситуації наступного року. Слідкуйте за новинами Хмельницького і не тільки на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Николай Коваль

    На що ж дивиться НАБУ.Чи його вже не існує.
  • Анонім

    Це не виправдовує міську владу. Вона зобов'язана навести порядок! Звертатись до поліції і щоденно накладати штрафи за незаконну торгівлю, або вилучати товар. І вони самі підуть. А так зробили з центру міста смітник.
  • Poshtar Boba

    ну, хто ж піде проти наших "улюблених" Кольгоферів? звісно, най торгують, все на мазі, міському мєнту відсипано, міськрада обійдеться, бо нічого не рішає
  • Анатолій Дзюбак

    Сім'я Колгоферів ніколи не нажереться.Симчишину було б навести там порядок,аби гроші йшли до бюджету а не в мішки Кацеміро-Колгоферів.

    Poshtar Boba reply Анатолій Дзюбак

    він не може, бо кольгофери під київськими ходять. якщо заїкнеться - його приберуть, дешевше буде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up