“Моя хата з краю - цього разу не прокатить”: топ-блогери Хмельницького збирають допомогу для медиків

“Моя хата з краю - цього разу не прокатить”: топ-блогери Хмельницького збирають допомогу для медиків
На світлині топ-блогери Хмельницького, які започаткували “Сoronavirus.khmelnytsky”
  • Коронавірус на порозі, а медики з “передової” - практично без захисту. 

  • Допомогти їм може кожен хмельничанин.

  • Для цього місцеві топ-блогери запустили благодійну ініціативу.

COVID-19 - інфекція, яка з блискавичною швидкістю шириться світом. Україна не виняток. Наразі маємо 47 лабораторно підтверджених випадків, Із них 3 -  летальні. COVID-19 - інфекція, яка не обирає до кого постукати у двері. Нею може захворіти кожен: від високопоставленого чиновника до вчителя, водія маршрутки чи медика. 

Саме лікарі наразі найбільш уразлива ланка. Вони щодня зіштовхуються із небезпекою. Щоб лікувати нас - звичайних хмельничан, їм потрібно самим бути у безпеці. А з цим назріла величезна проблема. Адже держава не була готова до COVID-19. В лікарнях та бригадах “швидких” бракує захисних костюмів, респіраторів, навіть звичайних масок. 

“Моя хата з краю - цього разу не прокатить” - каже відома у місті блогерка Альона Гнап. Вона, разом з десятками місцевих топових блогерів об’єдналися в благодійній ініціативі під назвою “Сoronavirus.khmelnytsky”. Мета: забезпечити медиків усім необхідним захистом для впевненої та продуктивної роботи.

Відео дня
  • Ініціатива насправді не нова, я запозичила її у тернопільської блогерки Лени Абакумової, а започаткована вона була відомою киянкою Лерою Вьюшиною. Все почалося з великого прямого ефіру. В ньому Лера розповіла історію свого знайомого. Молодий 30-річний чоловік 5 днів мав високу температуру. Тричі викликав швидку, а вона не їхала. А врешті решт, коли вони потрапили в інфекційну, головний лікар розповів їхні страшні реалії. Зазначив, що люди давним-давно хворіють, а медики не мають ні зайвих рук, ні елементарного захисту,  - розповідає Альона Гнап.

Альона згадує, що побачила прямий ефір київської блогерки в другий день карантину. Поспілкувалася зі знайомою лікаркою. Та розповіла, що ситуації із забезпеченням медиків у Хмельницькому ненабагато краща. 

Перші дні збору коштів, за словами Альони, були надскладними. Активісти зіштовхнулися з недовірою від містян. Допоміг виправити ситуацію міський голова Олександр Симчишин та головний спеціаліст міської ради по зв'язках із громадськістю Ольга Саліпа. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пройшла доба! 🤪 Вчора ми об’єднались з небайдужими містянами, блогерами і лідерами думок! ⠀ Послідувавши прикладу Тернополя, Чернівців і Києва створили сторінку @coronavirus.khmelnytsky ♥️ ⠀ Це була не проста доба! Бо виявилось щоб, організуватись, легалізувати і «запустити» цей корабель то треба добряче постаратися! ✅підтримка мера; ✅виявлена потреба; ✅інформаційний супровід; ✅команда; ⠀ Навіщо це нам? Ми не могли інакше! Я не хочу жалкувати за кілька тижнів, що я чогось не зробила! Цього разу «моя хата з краю не вийде» 😔 Вірус заходить на поріг не питаючи про статус, рівень доходу чи «кума в депутатах» ⠀ Я не знаю, що буде через тиждень чи два! Але якщо акумульовані кошти не пригодяться на COVID 19 - вони підуть всеодно на медицину Хмельницького! ⠀ Ми об’єднались, щоб допомогти ЛІКАРЯМ І ЛІКАРНЯМ «вистояти» цей час! Від них залежить НАШЕ майбутнє!!! І жоден з нас не хоче читати повідомлення: «А чого ви не зробили, як інші блогери» ⠀ Гроші потрапляють на рахунок міської організації Червоний Хрест. Чому туди?! Ми не хотіли збирати «на картку»! Усе має бути легально, правильно і прозоро! ⠀ На сторінці @coronavirus.khmelnytsky 1) Ми збираємо кошти на засоби індивідуального захисту. 2)Інформуємо містян про важливість дотримання карантину! 3) Створюємо резервний фонд, для медзакладів. ⠀ За пів дня вдалось зібрати уже 33 тим. Усі звіти надходжень і витрат будуть на сторінці @coronavirus.khmelnytsky ⠀ Ми знаємо, що потрібно лікарням, в direct пишуть лікарі, медсестри! Їм страшно!!!! Але обіцяю опублікувати офіційний лист від лікарень з потребами в понеділок! Бо організувались ми в п’ятницю 🤪, а Україна - то бюрократія. ⠀ Якщо хтось не довіряє нам - приєднуйтесь і будемо вджобувати разом! ♥️ ⠀ Озираючись на вчорашній день розумію, що ми зробили усе вірно!

Допис, поширений Альона Гнап (@alyona_gnap) 21 Бер 2020 р. о 8:31 PDT

Наразі організатори благодійної ініціативи чекають на офіційного листа від управління охорони здоров’я ХМР. В ньому мають вказати першочергові потреби. На них і витратять зібрані кошти. Станом на 15:40 спільноті “Сoronavirus.khmelnytsky” вдалося зібрати 83 546 гривень. 

Долучитися до благодійної справи може будь-хто. Альона зазначає, що вони будуть раді навіть невеликим надходженням.

Реквізити “Сoronavirus.khmelnytsky”

Детальну інформацію  по благодійній ініціативі “Сoronavirus.khmelnytsky” та новини “з перших вуст” можна знайти на сторінках спільноти в Instagram та Facebook

Розрахунковий рахунок ПриватБанку: 

UA183154050000026007052334328

ЄДРПОУ: 23836178

В призначенні платежу необхідно вказати, що це благодійний внесок для боротьби з COVID-19 та зазначити свої анкетні дані. Перерахувати кошти за реквізитами можна з картки будь-якого банку. 

Для користувачів Приватбанку: 5169 3305 2140 8259 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Терміново - де можна полайкати для допомоги?
  • Сіма

    Допоможіть тим, що просто виконуйте вказівки влади стосовно цієї ситуації. Медиків держава забезпечить усім необхідним. Непотрібно робити із себе героїв, принижуючи владу і піарити Симчишина, свободівців. Виконуйте краще вказівки влади і все. КАРАНТИН

    Vitalii Yuriyovich reply Сіма

    Серйозно? Ви так дійсно думаєте? Де в такому разі тести від держави? Чому по вашому звільнилась прибиральниця в лікарні де померла жінка від короновірусу? Ви колись були в районній лікарні?
    Хто-то, а держава більше всіх піариться на цій біді.
  • Наталья Емакаева

    в хмельницкой инфекционной больнице - лекарства дают бесплатно или надо самим больным покупать где то?

    Таня reply Наталья Емакаева

    да вставати отак з ліжка больним з температурою і вальорити по місту шукати де дешевше
    взагалі-то інфекційні закритого типу
  • Олекса Шумейко

    Спочатку простих людей,малий і середній бізнес загнали під плінтус, а тепер просите грошей. Епіцентр Гереги совсім не планував закриватися через коронавірус і не закрився. Тому блогери до Гереги і денну виручку на допомогу медикам. А ще краще до правоохоронних органів і хай вони розслідують деребан 70% ресурсу на медицині. Українці дотримуйтесь особистої гігієни і не міняйте свій стиль життя і не підпадайте під психоз, який вам навязують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up