“Шансів вижити мало”: у Хмельницькому рятують жінку, яка стала жертвою вибуху

“Шансів вижити мало”: у Хмельницькому рятують жінку, яка стала жертвою вибуху
Фото зі сторінки ГО "Мистецька сотня Гайдамаки" у Facebook
  • 32-річна Тетяна постраждала внаслідок вибуху газового балона.
  • Жінка отримала серйозні опіки і тепер за її життя борються медики.

Її долю можна назвати важкою. А обставини у її житті - непередбачуваними. Ще у дитинстві Тетяна Софіяк залишилася круглою сиротою. Батьки дівчинки важко хворіли. Тож обох не стало, коли їй було десять років. Опікуном стала її тітка, яка дбала про дівчинку до повноліття. За професією Тетяна кухар. Роботу за спеціальністю жінка не знайшла, тож присвятила себе домашнім клопотам. 

Сьогодні Тетяні 32. Вона мешкає в Чемеровецькому районі, в селі Залуччя. Дах над головою жінка розділяє із цивільним чоловіком. У той страшний для неї день, вона, як завжди, поралася по господарству. Тетяна перебувала на літній кухні й готувала їсти. Перервав процес вибух газового балона. Саме це й нанесло значну шкоду для її здоров’я. Нині медики дають невтішні прогнози. Мовляв, шансів одужати в Тетяни мало. 

“Обпечена вся шкіра: від обличчя до ніг”

Внаслідок вибуху газового балона, Тетяна отримала серйозні опіки. Син її опікунки Руслан розповів журналістам vsim.ua як все сталося. Каже, “швидку” викликав цивільний чоловік жінки. Прибувши до Чемеровецької центральної районної лікарні, медики направили пацієнтку у Хмельницький. За порятунок жінки взялися в обласній лікарні. Однак самі лікарі втішних прогнозів не роблять. 

Відео дня

Про те, що сталося із Тетяною, повідомляють на сторінці ГО “Мистецька сотня Гайдамаки”. У дописі йдеться про необхідність фінансової допомоги та донорів крові. Що із цього потрібно Тетяні, журналістам vsim.ua розповіли медики обласної лікарні.

ТЕРМІНОВО!!!! Потрібні донори для круглої сироти Софіяк Тетянии Вікторівни 1988р.н., яка отримала 52% опіків тіла...

Опубликовано ГО Мистецька сотня "Гайдамаки" Пятница, 31 июля 2020 г.

Пацієнтки з важкими опіками - не рідкість

До стін обласної лікарні Тетяна потрапила у середу, 22 липня. Сьогодні лікарі оцінюють її стан як дуже важкий. Лікар-комбустіолог опікового відділення Оксана Хуторцова каже, що жінці вже зробили дві операції. На цьому оперативні втручання не закінчаться. Адже опікова травма є занадто серйозною. Лікар розповідає, що лікування є дороговартісним. А от донорів крові жінка більше не потребує.

Медик розповідає, люди з важкими опіками потрапляють до відділення часто. Причиною цього, каже Оксана Хуторцова, є людська необережність. 

Про небезпеку газових балонів кажуть і самі газовики. А в спекотну погоду обходитися із ними варто особливо обережно. Бо під час нагрівання зріджений газ розширюється. Таким чином тиск у балоні значно збільшується, що може призвести до його руйнування, витоку газу або утворення вибухонебезпечної газоповітряної суміші. 

До того ж, при розміщенні індивідуальної газобалонної установки в приміщенні, варто дотримуватися певних правил. Серед них:

Допомогти Тетяні можна перерахувавши кошти на її рахунок або рахунок її опікунки. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (300)
  • Таня Ярмолик

    ++++++++
  • Таня Шевчук

    +++++++++++++++++++++++++
  • Леся Зварич

    +++
  • Slava Makar Granovska

    +++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up