У 3-річної хмельничанки Ані рідкісна хвороба. Потрібна допомога

У 3-річної хмельничанки Ані рідкісна хвороба. Потрібна допомога
  • 3-річній Ані Вишневській виконуватимуть трансплантацію кісткового мозку.
  • Сім’я потребує коштів на реабілітацію дитини.

Діти з Хмельницького вже не вперше отримують страшні діагнози від лікарів. Рідкісні захворювання заважають насолоджуватися повноцінним дитинством та стають на заваді щасливого життя. Саме тому їхні батьки йдуть на все, аби врятувати свою малечу. Наприклад, так було із Дмитром Шелудько. Тим самим хлопчиком із кучерявим волоссям, на порятунок якого збирали гроші усією країною. Його історію читайте тут.  

За кілька днів до війни рідкісне генетичне захворювання медики виявили у доньки хмельницької тренерки з танців - Ірини Вишневської. У трирічної Ані діагностували вроджене імунодефіцитне захворювання - WHIM-синдром. Мама дівчинки каже: випадки цієї хвороби фіксують вкрай рідко. Аби її виявити, довелося звертатися до іноземних лікарів. 

Нет описания.

Відео дня

Через хворобу 3-річна Аня має геть низький імунітет. Саме тому три рази на тиждень дитина п’є антибіотики. Вже взимку дівчинці проводитиму пересадку кісткового мозку. Операцію виконуватимуть у Великобританії, де й наразі перебуває мама з донькою.

- 22 лютого ми дізналися про хворобу. Тоді їздили до професора імунології, Анастасії Бондаренко. Вона направила матеріал для аналізів в США. Після цього було поставлено діагноз. Вже з початком війни ми поїхали в Польщу, бо в Україні це не лікують. Адже захворювання дуже рідкісне - 1 випадок на 2 мільярди людей. У Польщі нам відмовили в лікуванні. З допомогою волонтерів ми поїхали до Великобританії. Зараз в дитини критично низький рівень нейтрофілів та лейкоцитів. Саме тому наразі ми перебуваємо в місті Wigan та лікуємося в Manchester Childrens Hospital, - розповідає Ірина Вишневська. 

Пересадку кісткового мозку дитині проведуть у лютому цього року. Її виконуватимуть безоплатно. Однак згодом на маленьку Аню чекає реабілітація, яку доведеться оплачувати самостійно. Сума вийде чимала, оскільки процес відновлення триватиме протягом кількох місяців. 

Саме тому Ірина Вишневська просить допомоги в усіх небайдужих хмельничан. Разом із тим, тренерка соромиться звертатися із таким проханням під час війни. Каже: 

- Я не наполягаю, адже в нашій країні дуже важкі часи. Та водночас розумію, що ми це фінансово не потягнемо. 

З документами, що підтверджують хворобу 3-річної Ані, можете ознайомитися далі. Реквізити банківської картки Ірини Вишневської: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (361)
  • Наталя Добридник

    +++++++++
  • Сергій Паращук

    +++++
  • Тетяна Надолинська

    +++++++++++++
  • Галина Дзецюх

    +++++++++++

keyboard_arrow_up