У Хмельницькому 7-річна Діана відрізала волосся, щоб допомогти військовим і херсонцям

У Хмельницькому 7-річна Діана відрізала волосся, щоб допомогти військовим і херсонцям
Фото зі сторінки волонтера Олександра Попова у Facebook
  • 7-річна Діана прагнула допомогти військовим.
  • Дитина відрощувала волосся понад пів року, аби потім його відрізати й продати.
  • Коли підірвали Каховську ГЕС, вона захотіла надати допомогу й херсонцям.

Восени минулого року журналісти vsim.ua розповідали вам історію про дівчинку з Волочиська. Тоді 10-річна Вікторія Веретюк розпрощалася з волоссям до пояса, аби врятувати дівчинку з Вугледара, яку поранили під час обстрілу. Більше про цю історію дізнавайтеся в окремому матеріалі. 

У Хмельницькому сталася схожа історія. Головна героїня якої - 7-річна Діана. Від початку повномасштабної війни, дитина дуже хвилюється за все, що відбувається в країні. Про це журналістці vsim.ua розповіла її мама, Ольга. 

Так, після обстрілу Хмельницького 10 жовтня минулого року, Діана вирішила, що хоче взяти участь в допомозі військовим. Тоді дівчинка захотіла відростити власне волосся, аби потім продати, а гроші віддати для ЗСУ. 

Відео дня

Возможно, это изображение 2 человека и светлые волосы

- Я їй сама показала інформацію про те, як дівчатка відрізають волосся й таким чином допомагають іншим. Та я не думала, що Діана так відреагує. А вона загорілася цим бажанням. Я на це нормально відреагувала, - розповідає мама дівчинки, Ольга.

7-річна Діана відрощувала косу понад пів року. Разом із мамою вони думали, коли ж йти обрізати. Ключовим моментом став підрив Каховської ГЕС. Тоді Діана вирішила попрощатися з волоссям, аби допомогти ще й херсонцям.

В результаті - дівчинці відрізали 45 сантиметрів. За це дитина отримала 4 900 гривень. Діана прийняла рішення цю суму розділити - частину віддати на потреби військових, іншу - для жителів Херсонщини. 

- У Діани було волосся приблизно 30 сантиметрів. Місяців 7-8 вона його відрощувала. Чекала й міряла. Ми за ним гарно доглядали. Потім в інтернеті знайшли, кому продати. За 45 сантиметрів отримали 4 900 гривень, - розповідає Ольга.

Возможно, это изображение 2 человека, автомобиль и текст

Діана навчається в НВК №7. Займається малюванням й народними танцями. Дуже активна, - каже мама. Після початку повномасштабної війни дитина стала дуже вразлива. Таким і є її старший брат, 11-річний Олег. Мама розповідає: діти знають, що таке війна ще з 2014 року. Ще тоді жінка брала старшого сина із собою плести маскувальні сітки. Тож після 24 лютого діти не ставили зайвих запитань про те, що відбувається, а все зрозуміли. 

- Вони самі все зрозуміли після 24 лютого. Лише син запитав: "Мамо, я знаю, що почалася війна. Це правда?" Я кажу: “Так, синку”. Тоді я пояснила, що ми будемо боротися і все буде добре, - говорить Ольга. 

Жінка розповідає, що її діти завжди займаються благодійністю. Мовляв, залишають кишенькові гроші й кидають їх до скриньок в громадських місцях. Також беруть участь в різних шкільних заходах, які спрямовані на допомогу армії чи постраждалим від бойових дій. 

 

Читайте також: Пальне в Україні може здорожчати. Як можна зекономити

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Свєта Томін Томін

    Чотири сотні дармоїдів  вам не соромно діти допомагають,а ви все грабуєте?
  • шоколадные ванильные соленые муравьи в реальности без маски.
  • Инна Гайдаенко

    А що для наших військових зробили чотири сотні дармоїдів??? Вони жопи свої гріють. Це повний п.....ц. Який сором. Гнати їх всіх цих дармоїдів всраною мітлою, як найдалі. Вже просто ні в які рамки не влазить.😡

    Любовь Гортоломей reply Инна Гайдаенко

    Инна Гайдаенко Мені зараз відрапортувати перед вами? За зю голосували?

    Инна Гайдаенко reply Инна Гайдаенко

    Любовь Гортоломей читала. Тому і пишу. А у Вас походу на війні нікого нема. І Ви не знаєте що там відбувається.

    Любовь Гортоломей reply Инна Гайдаенко

    Инна Гайдаенко Ще одна, вище почитайте.
  • Ivan Petrov

    Швидше всі діти стануть лисими ніж перестануть будувати фонтани, мости через струмки за понад 100 000 000 грн.😉



    Як створити петицію проти марнотратства?

keyboard_arrow_up