10-річна дівчинка з Волочиська обрізала волосся, щоб врятувати поранену дитину

10-річна дівчинка з Волочиська обрізала волосся, щоб врятувати поранену дитину
Тут і далі фото Суспільного
  • Вікторія побачила ролик в соцмережах про сироту з Вугледара, яку поранили під час обстрілу.

  • Вона вирішила обстригти своє волосся, а за виручені кошти допомогти дівчинці. 

  • Тепер Вікторія має коротке каре, а 50-ти сантиметрову косу продала за 3200 гривень.

Вікторія Веретюк — 10-річна мешканка Волочиська. Юна патріотка розпрощалася з волоссям до пояса, аби втятувати дівчинку з іншої частини країни. Дивовижну історію розповіли у “Суспільному”

“Допомогти хоча б одній дитині прожити ще день”

Ще в травні Вікторія з мамою натрапили на ролик в соціальних мережах. У ньому розповідалось про 12-річну Вероніку з Вугледара. Вона втратила обох батьків, та й сама отримала важкі поранення під час обстрілу. 

— Дівчинку звати Вероніка, їй, наскільки я пам’ятаю, 12 років було. В той момент я вирішила обрізати волосся. Я побачила в Інтернеті, як одна дівчинка зрізала своє волосся і віддала хлопчику на лікування. В нього був рак. Я теж захотіла так зробити. Я хотіла допомогти хоча б одній дитині прожити ще один день, — розповіла Вікторія.

Відео дня

Тож вона вирішила зробити так само. Вікторія носила косу до пояса, та не вагаючись дитина обрізала волосся до короткого каре. 

“Волосся ростила з першого року життя”

Мама Вікторії Катерина зізналася, що в їхній родині було здавна заведено мати довге волосся. Косу доньки ростили з першого року її життя. До 10 року в неї було волосся нижче пояса. Тож розпрощатися з нею було нелегко.

Хоч дівчинка й раніше хотіла підстригтися, але не робила цього. До того ж, не знала куди подіти волосся. Зараз у Віки коротка стрижка. Вона запевняє, так їй навіть легше на голову. 

— Це перший такий вчинок дитячий, перша свідома реакція на це все. Я не могла не підтримати. Так само тато. Тата нам довелося вмовляти трошки більше. Але нічого, — додає мама Вікторії.

До слова, батько дівчинки наразі захищає країну від окупантів. 

Знову роститиме косу, аби знову обрізати

Після стрижки родина Вікторії місяць чекала, аби у Волочиськ приїхали люди, які купують волосся. За 50-сантиметрову косу виручила 3 200 гривень. 

700 гривень із суми Віка віддала на ЗСУ. А решту — 2 500 гривень хоче вручили Вероніці з Вугледара особисто.

— Волонтери допомогли нам знайти її. Нещодавно буквально зв’язалися з нами, перекинули нам декілька фото, відео було, де тепер дівчинка. Вона вже зараз не в лікарні, вона в дитячому будинку сімейного типу. Наші волонтери пробують зв’язатися, пробують через лікаря, який лікував. Щоб знайти зв'язок з тією сім’єю, з тією дівчинкою, щоб далі передати ці кошти, — зізнається мама Катерина

А поки ж у Віки нова мрія — знову відростити волосся, аби знову обрізати і пожертвувати на благодійність. 

Нагадаємо вам ще цікаві історії маленьких волонтерів, які збирають кошти на благодійність та для військових. Детальніше їх можна прочитати у матеріалах:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up