Футболісту із Хмельниччини зробили рідкісну операцію на серці. Як він себе почуває

Футболісту із Хмельниччини зробили рідкісну операцію на серці. Як він себе почуває
  • У футболіста із Хмельниччини виявили рідкісну вроджену аномалію серця.

  • Гроші на лікування йому зібрали завдяки небайдужості хмельничан. 

  • Сьогодні, 23 січня, Андрія Дацюка виписали з лікарні після складної операції. Як він себе почуває.

Мешканець Нетішина Андрій Дацюк отримав шанс на повноцінне життя завдяки небайдужості хмельничан. У хлопця виявили рідкісну вроджену аномалію серця. З дитинства Андрій займався футболом. Був активним і непосидючим. Місцеві лікарі запевняли, що у хлопця здоров'я “хоч у космос лети”. 

Спортивна кар'єра стрімко йшла угору. Юнака стали запрошувати до себе юніорські клуби. В 15 він уже  був кращим бомбардиром команди СК “Енергетик”. Поїхав на змагання до Польщі. Далі була Німеччина і грандіозні плани на футбольне майбутнє. Однак хлопця “забракували” медики. Закордонні спеціалісти були шоковані - під час огляду перед матчем в Андрія виявили частковий аномальний дренаж легеневих вен.

На поле його вже не випустили. Після численних  обстежень в Україні, маму повідомили про необхідність термінової операції. Адже серце хлопця невпинно росло і могло його вбити. Гроші на хірургічне втручання потрібно було зібрати протягом місяця. Коштувала операція 100 тисяч гривень. 

Відео дня

Тоді на сполох забив старший брат Андрія Владислав. Він звернувся до редакції vsim.ua з проханням написати історію його брата. Хлопець звертався до всіх небайдужих людей. І вони відгукнулися. 27 грудня на нашому сайті вийшла публікація з назвою У 15-річного футболіста із Хмельниччини виявили рідкісну вроджену аномалію. Гроші вдалося зібрати навіть швидше зазначеного терміну. 16 січня Андрія прооперували. 

Відразу після того, як хлопця перевили з реанімації, журналістам vsim.ua зателефонував Владислав Дацюк. Він дякував усім хмельничанам за допомогу та розповів, як пройшла операція. 

Два дні Андрій провів у реанімації. Він був підключений до апарату штучної вентиляції легень. Згодом хлопця перевили до палати. А ще через два дні Андрій почав ходити. Весь цей час Владислав та його мама були поруч з Андрієм в Інституті Серця в Києві та допомогли йому стати на ноги. 

Сьогодні, 23 січня, Андрія Дацюка виписали з лікарні. Медики ще раз перевірили всі аналізи й перспективами вони задоволені. За словами Владислава, лікарі зазначили, що  в разі швидкої реабілітації, Андрій має всі шанси повернутися в спорт. Годину тому разом з мамою Андрій повернувся до рідного Нетішина. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Елена Влад

    +++++
  • Льолік Іванов

    ++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up