Що потрібно знати про Марину Круть, яка вразила Україну

Що потрібно знати про Марину Круть, яка вразила Україну
  • 15 років гри на бандурі, власні пісні, йога та балет.

  • Юна хмельничанка встигає все та не припиняє мріяти. 

Їй всього 23 роки, а за плечима - величезний музичний досвід. З бандурою Марина Круть не розлучається протягом 15 років. Вона єдина соул-бандуристка в країні та світі. Відучора про Марину говорить вся Україна. Дівчина просто “порвала” публіку та підкорила всіх суддів на нацвідборі престижного пісенного конкурсу “Євробачення”. За виступ із піснею “99”, бандуристка отримала найвищі бали й посіла 1 місце у півфіналі. Вже 22 лютого Марина змагатиметься за шанс представити Україну у нідерландському Роттердамі. 

А починалося все із чудового міста над Бугом, що зветься Хмельницьким. Саме тут, 21 лютого 1996 року, народилася Марина Круть. У звичайній родині робітників з'явилася дівчинка, яка з дитинства уже була особливою. Батьки помітили творчі нахили доньки та віддали її до Хмельницької дитячої школи мистецтв. 

Напрямок, який обрала дівчина - всіх здивував. У 8 років вона взяла до рук вдвічі більшу за себе бандуру і з того часу з нею не розлучалася. На бандурі дівчина продовжила навчання в Хмельницькому музичному училищі ім. В. І. Заремби. 

Відео дня

В руки бандуру і в Китай

Вже тоді викладачі музучилища побачили в Марині майбутню зірку. Непосидюча дівчина була дуже наполегливою ученицею та з легкістю підкорювала Україну і світ. У 18 років вона взяла у свої руки бандуру та поїхали працювати у Китай. Марина об'їздила всі континенти та стала переможницею і лауреатом численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів. 

А після навчання (у 2016 році) Марина Круть розпочала свою сольну кар'єру та створила унікальний, єдиний у своєму роді гурт “KRUTЬ”. Окрасою якого стала Бандура. До цього часу Марина в жодному інтерв'ю не може відповісти на питання, чому обрала саме такий складний і громіздкий музичний інструмент. Якось для видання “styleinsider” дівчина зазначила, що обирала, то й не вона.

Фото з інтерв'ю для TSN
  • "Часом мені здається, що бандура вибрала саме мене. Бо насправді, логічної відповіді на питання «Чому саме бандура?» я не можу знайти. Мене дуже часто питають про це, та досі я не можу дати відповідь. Але насправді це просто і логічно – я вибрала саме такий інструмент, адже бачила у цьому відголосок та вібрації себе. Бандура – нерозкрита і недооцінена. Я бачу у ній великий потенціал і перспективу. При чому світову перспективу і потенціал. От побачите, що так буде”, - говорила Марина Круть  в інтерв'ю “styleinsider”.

Кроки сходження до мети

Сказала, і як напророчила. Вперше про Марину заговорили після її участі у восьму сезоні пісенного конкурсу “X-Фактор” (2017 рік). Тоді вся країна дізналася, що тендітна дівчина, яку майже не було видно на сцені за великою бандурою, надзвичайно талановита. Крім гри на складному інструменті та ліричного співу, Марина самостійно пише пісні. Свій стиль вона характеризує, як інді-соул зі звучанням бандури. 

У своїй творчості дівчина не боїться вдаватися до експериментів. Марина переконана, що музикант протягом свого життя має змінюватися. Вона ніколи не зупиняється на досягнутому, а невдачі сприймає з вдячністю за безцінний досвід. 

В перервах між сценою та численними інтерв'ю, дівчина встигає відвідувати балет, плавання, тренажерний зал та активно займається йогою. А ще знімає кліпи для своїх пісень.

Марина мріє про власну музичну школу для дітей із малозабезпечених родин, де вчитиме юні таланти грі на бандурі. Поки збирає кошти на свою мрію, активно пише пісні. 

Часом тексти до пісень нотує в потязі, темними ночами та навіть на ходу. Така наполегливість дозволила дівчина випустити власний дебютний альбом «Arche». Вийшов він у 2018 році. А у 2019 - гурт “KRUTЬ” випустив і міні альбом «Albino». Згодом був ще один популярний пісенний конкурс “Голос країни”. Де дівчині, під час відбору наосліп, вдалося розвернути до себе 3 судівських крісла. 

Тепер Марина Круть на нацвідборі “Євробаченні”.

І їй вкрай необхідна підтримка своїх земляків-хмельничан. Тому, 22 лютого, не пропустіть прямий ефір фіналу “Євробачення”. Голосуйте та тримає кулачки за Марину Круть. 

Детальніше про Марину Круть, дізнавайтеся в цікавому та невимушеному інтерв'ю для місцевого телеканалу ТV7+.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Валерий Гонтар

    Люблю Марину!
  • Станіслав Косовський

    Марина в тебе голос від Бога, перемоги тобі бажаю і добра в житті!!!
  • Oksana Javorska

    Для тих, кого виступ Марини 'не вразив' - звісно, з бандурою не нагнешся, як минулорічна фіналістка! До речі, це не відбір до участі в нічному клубі....
  • Oksana Zakruta

    Молодець нехай переможе справжня музика
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up