ТОП-5 фільмів, які знімали на Хмельниччині

ТОП-5 фільмів, які знімали на Хмельниччині
Фрагмент з серіалу "Вовче сонце"
  • На Хмельниччині знімали кіно і за часів радянської влади, і в наші дні.
  • Кадри мальовничих місць та сучасних вулиць потрапили до відомих стрічок.
  • Вмощуйтеся зручніше і дивіться підбірку.

Яких тільки краєвидів, місць та пам’яток немає на Хмельниччині. Старовинні замки, маєтки та мальовничі пейзажі - все це створює неймовірну картинку не лише для сучасних камер смартфонів. Запримітили хмельницьку красу ще давним давно. І зробили це режисери й сценаристи зі всієї України. 

Щоправда, перше кіно в області відзняли не на тлі красот, а серед звичайнісіньких вулиць Проскурова. Зробив це відомий кінорежисер Олександр Довженко в 1938 році. Тоді в місті відзняли фрагменти стрічки “Щорс”. Переглянути їх зможете далі. 

Свідком зйомок став тодішній місцевий мешканець Микола Юзиков. Він бачив, як усе відбувалося. За його розповідями, в центрі міста побудували тимчасовий будинок з балконами. Це були декорації. 

Відео дня

Пропонуємо познайомитися і з іншими кіно, що були зняті на теренах області. Підготували для вас 5 стрічок. Серед них і фільми, і серіали. Гортайте далі та переглядайте.

"Балада про доблесного лицаря Айвенго" (1983)

Радянський фільм 1983 року - “Балада про доблесного лицаря Айвенго”. Знімали його в Хотинській і в Кам’янець-Подільській фортецях. У сюжеті історія про лицаря Айвенго, сина феодала Седрика, зброєносця короля Англії Ричарда Левине Серце, який повернувся з хрестового походу. Однак Седрик зовсім не був радий своєму синові, якого він вважав винним в полоні короля.

Повертаючись з турніру, Седрик і його люди потрапили у засідку та були захоплені в полон. Серед полонених виявилися прийомна дочка Седрика - леді Ровена й поранений на турнірі Айвенго. Бранців доправили у замок Реджинальда Фрон де Бефа.

“Зачароване кохання” (2008)

У селі Самчики, що на Старокостянтинівщині, кінематографісти знімали сцени телевізійного серіалу «Зачароване кохання». Локація відомого маєтку Чечеля слугувала місцем для зйомок не однієї стрічки. 

Прем'єрний показ відбувся у лютому 2008 року на «Інтері». Увесь фільм має 62 серії і у них повно містики.

У село, дізнавшись про хворобу матері, приїжджає головна героїня серіалу Женька. Повернення дівчини співпадає з низкою дивних подій. Про хворобу матері дівчина дізнається з телеграми, яку насправді ніхто не відправляв, дорогою додому до неї потрапляє загадковий пакунок. Коли Женька випадково торкається до нього, "щось" спалахує і згоряє у неї в руках. А напередодні її приїзду таємничим чином зникають троє геологів з міста. У селі починають хворіти люди, корови дають чорне молоко, мруть кури. Селом ширяться чутки: Женька - відьма. Адже колись тут жили чародійки, а бабуся самої дівчини також знається на чаклунстві. Ці здогадки починають втілюватись у життя.

“Вовче сонце” (2013)

Маєток Чечеля в Самчиках у 2013 році став локацією ще для одного серіалу - "Вовче сонце". Сюжет  пригодницької драми  розгортається у 1924 році. Молодий чекіст Михайло Останін виконує надзавдання - вступає у банду контрабандистів. Він проникає на територію Польщі, де зосереджені війська Ромовського. Діє під ім'ям свого друга дитинства, поляка, який загинув у боях з червоними на півдні Росії. 

У цій грі Останіну вдається стати офіцером для особливих доручень самого Ромовського. Але крім авантюрно-пригодницького сюжету в цій історії існує й романтична лінія - герой закохається і змушений буде обирати між коханням і виконанням обов'язку. 

"Тіні незабутих предків" (2013)

Український містичний трилер знімали в різних областях України. У тому числі на Хмельниччині. Деякі кадри фільму зняті в Кам’янці-Подільському. Відбувалося все в межах замку.

У сюжеті зображені наші часи. Двадцятирічний юнак Іван, студент Чернівецького університету, живе звичайним студентським життям, страждаючи від нерозділеного кохання. Але одного дня, у процесі чергового привертання до себе уваги університетської красуні, він стає причиною зникнення зґарди, яка дев'ять років тому була знайдена в Карпатах та передана університету як цінний експонат. Після цього на тілах його восьми друзів з'являються знаки, що точнісінько повторюють контури магічної зґарди.

"Кріпосна" (2019)

Серіал “Кріпосна” - драма, фрагменти якої відзняті на Старокостянтинівщині. Зйомки цього багатосерійного серіалу тривали більше року. Деякі кадри були відзняті в садибі Самчики. Українцям показали два сезони цієї драми. 

В сюжеті дії відбуваються в 19 столітті. Це історія 18-річної Катерини. Вона вихована своєю хрещеною як панянка «шляхетної крові», але насправді  кріпосна найбагатшого поміщика в Ніжині Червінського. У боротьбі за свою свободу і право бути щасливою їй доведеться пережити смерті найближчих людей, стати власністю жінки, яка її ненавидить, вижити під час народного повстання, врятуватися від переслідувань маніяка і знову бігти від того, хто хоче отримати її більше всього на світі.  

Зйомки ще одного фільму почали проводити у Хмельницькому минулого літа. Мова йде про екшн “Між крадіїв”. Планувалося, що перша серія вийде восени цього року. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Читач37

    Про Васю тоже фильм можно снять. Типа жизнь Васи сравнить с Зеленским. И сравнить классовость кто то тырит еду и его осуждают, а кто то ворует по крупному и герой.
  • Олександр Прохніцький

    Серіал «Дев‘ять життів Нестора Махна» знімали в Кам‘янці - Подільському. Також фільм «Той, хто пройшов крізь вогонь»
  • Остап

    Трагікомедію "ПреЗЕдент і кава" знімали на Вайсера, 15.
  • Антон Задоянчук

    Циганка Аза !
    Знято в Дунаївецькому районі, кіностудія Довженко.
    Справжній шедевр!

keyboard_arrow_up