“Запропонували лиш спробувати”: Сергій Строян розповів, як потрапив у “Тартак”

“Запропонували лиш спробувати”: Сергій Строян розповів, як потрапив у “Тартак”
Фото Сергія Строяна з його сторінки у Facebook
  • Лідер “Чумацького шляху” відтепер співатиме в гурті “Тартак”.
  • Як потрапив до відомого українського гурту, Сергій Строян розповів журналістам vsim.ua.

Він мріяв стати музикантом з дитинства. Під час одного з наших інтерв’ю Сергій зізнався, як малим робив собі сцену з платівок. На ній  майбутній музикант уявляв себе справжнім артистом. Зрештою, дитячі мрії Сергія знайшли місце в його сьогоденні. 

У 2008 році він створив гурт “Чумацький шлях”, що швидко набрав популярності не лише в Хмельницькому. Яскраві та оригінальні кліпи під виконання самого Сергія, припали багатьом до душі. Основною фішкою гурту стало створення на сцені феєричного шоу. Зокрема, за участі легендарного Козамонстра. А саме вигаданого учасниками гурту персонажа, без якого не обходиться майже жоден їхній концерт. 

Так, все майже як в його дитинстві. Проте замість платівок під ногами - справжня сцена. Нещодавно його дитячі мрії помножилися на два. Бо Сергій став вокалістом відомого українського гурту - “Тартак”. Про це музикант повідомив на своїй сторінці у Facebook. В повідомленні зазначив: “Часто в житті стаються досить цікаві і непередбачувані речі”. 

Відео дня

Допоки Сергій Строян приймає вітання, ми поцікавилися, як він потрапив до гурту “Тартак”. А також найбільш хвилюючим питанням для багатьох: “Що буде із “Чумацьким шляхом”.

Дзвінок від барабанщика та почуття відповідальності

Перш ніж перейти до відвертостей Сергія Строяна, слід дізнатися більше про гурт “Тартак”. Існує він із 1996 року. Заснований гурт у Луцьку вже колишнім лідером Олександром Положинським. Особливої популярності йому принесли пісні «О-ля-ля», «Подаруй мені кохання» та «Божевільні танці». Саме вони прозвучали на фестивалі “Червона рута”. Після чого “Тартак” став лауреатом 1-ї премії в жанрі танцювальної музики. За весь час існування гурту вдалося записати 10 альбомів. До слова, його склад неодноразово змінювався. А в лютому, цього року, про свій вихід з гурту оголосив його лідер - Сашко Положинський. Натомість прийшов новий вокаліст - Сергій Строян.

Та от сам Сергій і гадки не мав, що отримає таку пропозицію. До речі, сам він завжди був затятим шанувальником “Тартак”. Зізнається, що саме цей гурт надихав його створювати щось своє. Звісно, що вихід вокаліста з улюбленого гурту його засмутив. Згодом він отримав дзвінок, що змусив залишити смуток на другому плані. 

Після прослуховування всі учасники гурту відчули себе на одній хвилі. В результаті, домовилися і про подальшу співпрацю. Щоправда, нині хвилювання нового вокаліста “Тартак” не залишає. Сергій Строян каже, що відчуває відповідальність перед усіма шанувальниками гурту. Адже на його плечі звалилась серйозна місія - не підвести легендарний “Тартак”. Із новим вокалістом вони вже зіграли одну пісню. Через карантин, зробили це в режимі онлайн. 

Один вокаліст на два гурти

Першими про рішення Сергія Строяна дізналися ніхто інші, як хлопці з гурту “Чумацький шлях”. Новину вони зустріли здивуванням. А як оговталися - підтримали Сергія. За його словами, це було для нього вкрай важливо. 

Та поки одні дивувалися, шанувальники хвилювалися за інше: чи не з’явиться часом в “Чумацького шляху” новий вокаліст. Сергій Строян впевнено відповідає: “Я й не думав йти з гурту. “Чумацький шлях” продовжує працювати". 

Як Сергій працюватиме на два гурти - поки не зізнається. Певно, що для нього й самого це таємниця. Натомість музикант розповів, що вже скоро “Чумацький шлях” презентує нову пісню та крутий кліп. За нашими проханнями, Сергій привідкрив завісу. Композиція матиме назву “Вгору йдеш”. А сам кліп належить роботі режисера Віктора Скуратовського, який знімав кліп на пісню “Ламай”.

“Ламай” увійшла до альбому “Тисячі років”. Саме ця пісня і відкриває платівку. Зйомки кліпу відбувалися в Києві. До процесу було залучено близько 30 осіб, враховуючи пожежників, піротехніків та знімальну групу. Щоб відзняти вдалі кадри не шкодували ні сил ні нервів, а на знімальному майданчику було дійсно гаряче. Як розповіли рокери, не обійшлося під час зйомок і без виробничих травм - коли вокаліст Сергій виконував стрибок на капот автомобіля, то розбив лобове скло головою.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Малий

    ЧШ краще Тартак, хороший шанс пропіаритись серед шанувальників Соуса
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up