Донька відомого художника Миколи Мазура намалювала мурал у Гречанах

Донька відомого художника Миколи Мазура намалювала мурал у Гречанах
Фото зі сторінки Оксани Мазур у Фейсбук
  • Стіну старенької котельні на території школи мистецтв розмалювала Оксана Мазур.
  • На своє «Дерево мрій» художниця витратила тиждень. 
  • З бюджету міста на проект дали 22,7 тисячі гривень.

 

Донька хмельницького скульптора і художника Оксана Мазур взялась за створення муралу. Цього разу у Хмельницькому вирішили прикрасити стіну котельні на території дитячої школи мистецтв «Райдуга». Мурал з’явився у Гречанах в рамках проекту «Громадські ініціативи». Роботою Оксана вже поділилась на своїй сторінці у Фейсбук. Журналістам vsim.ua зізналась, тривають останні штрихи і малюнок повністю буде готовий. Залишилось розібрати риштування. 

- Там була обшарпана котельня. Вирішили її облаштувати, щоб дітям було затишно, приємно і цікаво. Бо поряд знаходиться дитячий садок і школа мистецтв. Ідея має назву «Дерево мрії». Треба було, щоб сам розпис асоціювався з мистецтвом, дітьми і тим, про що вони мріють, - розповідає Оксана Мазур і додає, що малюнок допомагав створювати художник Святослав Франко.

Відео дня

Риштування знімуть і за кілька днів можна буде вже побачити повноцінний малюнок

Проект ініціювала депутат міської ради Леся Герасимчук. Одну стіну розмалювали ще минулої осені. Цю – в рамках проекту «Громадські ініціативи». 

- Це був проект-переможець в рамках конкурсу. Але в цей проект увійшла лише одна стіна. Першу більшу ми зробили за кошти мецената. Сам проект ще передбачає створення зеленої зони і малюнок на ганку школи мистецтв, - пояснює Леся Герасимчук.

Де?

  •  Курчатова, 9

Скільки?

  • Загальний бюджет проекту - 41 350 гривень. 
  • Внески громади - 18 650 гривень. 
  • Кошти з бюджету міста - 22 700 гривень.

Читайте також: У Хмельницькому шукають будинок, де намалюють мурал за 120 тисяч гривень
 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up