8 березня - вихідний чи робочий? Опитали хмельничан

8 березня - вихідний чи робочий? Опитали хмельничан
  • Навколо “Міжнародного жіночого дня” не стихають дискусії.
  • Чи потрібен вихідний 8 березня?
  • Журналісти vsim.ua запитали у хмельничан.

Навколо 8 березня цьогоріч було чимало обговорень і дискусій. Почалось все з того, що депутати Верховної Ради запропонували скасувати свято, а крім цього 1 травня та День перемоги 9 травня.

Нардепи зареєстрували відповідний законопроект, який за їхніми словами, спрямований на “визнання усталених традицій і вкорінення історичної пам’яті в українському культурному просторі”. Документом пропонували встановити нові свята. Попередньо запитали думки в українців. Мінцифри запустило масштабне опитування в “Дії”.  До слова, в ньому взяли участь понад 2,1 мільйони людей. Результати цього опитування обіцяють врахувати у Верховній Раді під час ухвалення відповідного законопроекту.

Отож, більшість проголосувала за те, аби таки залишити 8 березня вихідним. Це понад 1,3 мільйони голосів. Чи визначились хмельничани і що думають стосовно свята, цікавились журналісти vsim.ua.

Відео дня
v class="video-block">

Опитування

8 березня: вихідний чи робочий?

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Андрей Гришнюк

    Ви хоча б дійсно поцікавилися що за свято 8 березня!

    Розповідають тут про "совок"....
  • Неля Постой

    Мені сподобався виступ президента України, щодо 8 березня. Гарно сказав. Не розумію чому в багатьох навчальних закладах цьогоріч заборонили проводити навчально - виховні заходи щодо цього дня. Як на мене педагоги проводять уроки, заняття, дитячі ранки де вчать поважати, цінувати жінок,матерів. І яка різниця вихідний день чи робочий. Треба залишатися людьми, поважати один одного,а не ображати інших в гнівливих коментарях.
  • Валенина Нечипорук

    Чим фігнею страдати(святкувати чи ні), то краще проголосуйте,щоб  людям заробітну плату і пенсію підвисили. Чи вже намає за що голосувати? А свято це міжнародне.
  • Alex Pavlovich

    Хай буде робочий святковий день.

keyboard_arrow_up