Азовець Петро Скрипка організував піший похід по Україні. Він добрався до Хмельниччини

Азовець Петро Скрипка організував піший похід по Україні. Він добрався до Хмельниччини
Петро Скрипка на Хмельниччині. Фото з соцмереж
  • Ветеран війни йде пішки за маршрутом Київ — Івано-Франківськ. Свою акцію назвав «Марафон добра».

  • Петро вже минув Вінниччину та пройшов частину Хмельниччини. Під час походу збирає кошти для ЗСУ. 

Від Києва до Івано-Франківська: ветеран Петро Скрипка вийшов в піший похід, щоб зібрати кошти на авто для військових. Це вже не перший подібний марафон у нього.

Раніше Петро вирушав у похід із Києва до Лісабону. Але, дійшовши до Польщі, його підвело здоров’я. Тому довелось повернути назад. Військовий не здався і вирішив продовжити справу, але вже по Україні. 5 січня він анонсував черговий марафон:

Відео дня

Петро Скрипка — колишній “азовець”. Він захищав Україну на Донеччині, під Бахмутом. Але через розсіяний склероз його комісували. Тому вирішив допомагати пришвидшити українську перемогу іншим способом та організував піші марафони. 

Мета теперішньої акції – зібрали понад 1 мільйон гривень на авто для Третьої штурмової бригади, де раніше проходив службу Петро. Пішки ветеран подолав вже понад 400 кілометрів. Всі охочі мають змогу прослідкувати за цією мандрівкою та задонатити кошти. Він іде по маршруту Київ - Біла Церква - Вінниця - Хмельницький - Тернопіль - Івано-Франківськ.

Майже весь час чоловік веде прямі ефіри у соцмережах, де й збирає донати. Чимало людей передають гроші марафонцю особисто, зустрічають його на трасах, або у містах. Водії пропонують підвезти, та боєць відмовляється, тож взамін отримує їхні донати. 

Петро вже добрався до Хмельниччини. Про це пишуть у соцмережах мешканці сіл та містечок, де пройшов азовець. 32-річний чоловік іде з українським прапором на плечах та усе стрімить. 

Він минув Летичів, Меджибіж, Головчинці, Голосків та Русанівці. В кожному населеному пункті Петра Скрипку радо зустрічали. В Летичеві відвідав пам'ятник загиблим Героям.

Петро Скрипка рухається в сторону Хмельницького. Деякі хмельничани вже очікують на його візит з нетерпінням:

Допомогти військовому досягти мети можна і онлайн:

Читайте також: Покинув роботу в Ізраїлі, щоб воювати в Україні. Історія військового Тараса Величка

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Николай Кулина

    Людина пішою ходою привертає увагу та збирає гроші для ЗСУ,а депутати гребуть сотні тисяч і хоть би хто із них відмовився від якоїсь сотні гривень для військових,та ні їм усе мало ще премії випрошують,це скотиняки,а не слуги народу.С

    Читач62 reply Николай Кулина

    З нового року депутати знову набавили собі зарплату по 69-99 тис грн, а пенсії людям 2800, от і проживи.

keyboard_arrow_up