Батьки шукали його з березня: на війні загинув 23-річний Максим Марищак

Батьки шукали його з березня: на війні загинув 23-річний Максим Марищак
Фото зі сторінки матері Максима - Валентини

Максим служив у десантно-штурмовому батальйоні.

Максим Марищак воював у 95-й десантно-штурмовій бригаді 2 десантно-штурмового батальйону. Він закінчив Національну академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Хлопець родом із Дунаєвець. Цьогоріч йому виповнилося 23 роки. 

Фото зі сторінки Дунаєвецької тергромади

На Схід Максим потрапив ще в жовтні 2021, повідомляє Перший Подільський. Із загостренням подій батьки зрозуміли, що син там вже залишатиметься. З початком повномасштабного вторгнення підрозділ хлопця брав активну участь в захисті країни. До березня захисник підтримував зв’язок з рідними, а згодом перестав телефонувати. 

— 95-та бригада — це завжди перші, це “хто, як не ми”. Вони були завжди і цього разу в найгарячіших точках нашої країни, — говорить мати Валентина. 

Відео дня

Востаннє Максим виходив на зв’язок 15 березня. Після кількох днів очікування батьки розпочали пошуки сина. Близько місяця не було жодної інформації. 

— Потім нам прийшло сповіщення офіційно, що 16 числа під час виконання бойового завдання Максим з побратимом їхали КАМАЗом і попали під обстріл, — каже батько.

Подальшої долі Максима ніхто вже не знав. Батьки висували версії, що військовий міг потрапити в полон або втратити пам’ять. Згодом з’ясувалось, що він воював на Ізюмському напрямку, в селі Кам’янка, яке окупували військові рф. 

Мати загиблого розповіла, що місцеві називали те село “другим Маріуполем”. Там проходила лінія зіткнення, точилися жорстокі бої, а бригада Максима тримала оборону. 

 

Рідні шукали бодай якусь інформацію про хлопця з березня і до цього часу. 

— Прошу допомоги у всіх, в кого є знайомі в 95 ДШБ. Мій синочок, Марищак Максим, 31.01.1999 року народження, не виходить на зв'язок з 16.03.2022. Виїхали на завдання і не повернулись, десь на Харківщині. Благаю всіх. Поширте серед колег, знайомих, керівництва. Можливо, поранений. Люди милі, допоможіть знайти дитину. Допоможіть хоч якоюсь звісточкою, — написала мати на сторінці військового підрозділу. 

Фото зі сторінки матері захисника

Всю весну і все літо батьки не припиняли пошуки з надією, що син живий. Та 19 жовтня мати Максима повідомила, що захисника знайшли. Він навіки став Героєм. 

 

Про загибель військового повідомляють і в тергромаді. 

— З глибоким жалем повідомляємо про те, що у кривавій війні від рук російських окупантів загинув наш земляк, житель села Миньківці — Марищак Максим. Війна забирає найкращих, найвідданіших, тих, у кого ще мало бути ціле життя попереду, — зазначили на сторінці Дунаєвецької тергромади.

У коментарях користувачі тужать за загиблим захисником, висловлюють співчуття рідним та додають, що Максим ще дитина, а вже Герой. 

Про дату та час прощання з Воїном у тергромаді обіцяють повідомити додатково. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (159)
  • Наталья Горбатюк

    Вічна пам'ять і шана.
  • Наталя Федючок

    Вічна пам'ять  Герою.
  • Зіна Кліковка

    Вічна пам'ять герою.
  • Раїса Винник

    Вічна пам'ять Герою.

keyboard_arrow_up