На війні загинули троє бійців з Хмельниччини

На війні загинули троє бійців з Хмельниччини
Світлини зі сторінок громад
  • Василь Василенко загинув від кулі снайпера.
  • Повернувся з-за кордону й загинув в бою за Україну Володимир Король.
  • Ворожий обстріл обірвав життя Сергія Лук'янчука.

І знову втрати. Хмельниччина щодня вмивається слізьми, оплакуючи своїх загиблих Героїв.  

Життя обірвала снайперська куля 

Під час виконання бойового завдання на херсонському напрямку, від кулі снайпера загинув уродженець Кривачинців солдат Василь Василенко.


 «Висловлюємо щирі співчуття дружині Оксані, дочці Руслані та сину Захару, матері та сестрі загиблого, усім рідним та близьким полеглого захисника»,- зазначають у Волочиській міській громаді. 

Відео дня

Василь Василенко народився 19 квітня 1975-го. Закінчив Кривачинецьку загальноосвітню школу, Волочиське професійно-технічне училище. Проходив строкову службу в лавах ЗСУ. Працював у ТОВ «Агробізнес» та на автозаправці ОККО у смт Війтівці.

«Ще в 2014 році Василь хотів стати на захист України, та не пройшов за станом здоров’я, - додають. -  На початку війни, 25 лютого, пішов добровольцем на фронт, щоб захистити найважливіше - свою сім’ю».

«Воював під Балаклією, звільняв Куп’янськ, - наголошують у Війтовецькій громаді. - Низький уклін та світла пам’ять Героєві!»

Навколішки 19 жовтня громада зустрічала тіло загиблого Захисника.

«Сум, біль, сльози рідних та близьких, сусідів та знайомих, односельців, жителів громади заполонили вулицю, на якій жив наш Герой, - оповідають у громаді. - Небо забирає найкращих... Царство тобі небесне, Василю, дякуємо за те що нас оберігав! Вічна пам'ять та вічна слава Герою!»

Похоронять Василя Василенка завтра, 20 жовтня, у Волочиську.

Повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну від орків

Біль знову пронизав серця мешканців Війтовецької громади. Під час виконання бойового завдання на херсонському напрямку, поблизу населеного пункту Нова Кам’янка, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу 17 жовтня загинув командир стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А1556 Володимир Король.

«Висловлюємо щирі співчуття дружині Світлані, сину Святославу та дочці Любочці, усім рідним та близьким полеглого захисника», - зазначають у Війтовецькій громаді.  

Володимир Король народився 1 квітня 1979-го. Закінчив Волочиський НВК, Волочиське професійно-технічне училище. Проходив строкову службу в лавах ЗСУ.

Останні роки перебував за кордоном, проте, після початку повномасштабного вторгнення росії на територію України повернувся та пішов добровольцем у підрозділ охорони Збройних Сил України, а потім - на фронт.

«Позитивний, усміхнений, активний, оптиміст,- кажуть у громаді. - Як важко втрачати таких людей… Дякуємо, Володимире, що ти охороняв наш спокій, дякуємо за тихі ночі та мирні ранки! Низький уклін та світла пам’ять нашому Захиснику!»

Про точну дату та час поховання Героя в громаді обіцяють повідомити додатково.

Назавжди буде 31

Трагічна звістка сколихнула Ізяславщину. Під час ворожого обстрілу на Донеччині 16 жовтня загинув солдат, навідник механізованого відділення Сергій Лук'янчук.

«Йому було лише 31… Попереду все життя. На жаль, російський агресор забрав не лише його життя, а й мрії, і майбутнє…  Важко сприймати смерть наших захисників… Ще важче знайти слова втіхи і підтримки для рідних, близьких та знайомих Сергія, - зізнаються в Ізяславській міській раді. -  Мужній воїн, справжній патріот України».

Попри свій молодий вік, ізяславець прийняв рішення боронити рідну землю зі зброєю у руках.

«Сергій назавжди залишиться у нашій пам’яті відважним, усміхненим, доброзичливим хлопцем, - підкреслюють в мерії. - Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю Воїна, який віддав своє життя за мирне небо над Україною. Помстою ворогу стане наша перемога, про яку так мріяв і заради якої воював Сергій! Герої не вмирають! Вони завжди боронитимуть рідну землю з небес! Слава Україні! Героям Слава!»

Інформацію про зустріч та прощання з Героєм в міській раді обіцяють повідомити додатково.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (258)
  • Ніна Грицькова

    Вічна памчть !
  • Валентина Трембач

    Вічна пам'ять Героям Царство Небесне.
  • Тетяна Шаховал Герасимчук

    Вічна пам'ять Герою.
  • Людмила Смаглий

    Вічна пам'ять Героям України!

keyboard_arrow_up