“Біль обпікає наші серця”: на війні загинули троє захисників з Хмельниччини

“Біль обпікає наші серця”: на війні загинули троє захисників з Хмельниччини
Фото з сайту Шепетівської громади
  • Володимир Щіпановський був родом з Дунаєвеччини. 

  • А Борис Вільчинський та Сергій Конончук — з Шепетівського району. 

Минуло 9 місяців війни, а трагічні звістки не перестають приходити на Хмельниччину. Днями загинуло троє воїнів з регіону. Вони поклали свої життя в боротьбі за незалежність та свободу з російським окупантом. 

Володимир Щіпановський

Захисник був родом з Дунаєвецької тергромади. Володимиру Щіпановському було 42 роки. Він мешкав у селі Панасівка. 

— Знову страшна звістка обпікає болем наші серця – у бою за незалежність України з російським окупантом загинув наш земляк Щіпановський Володимир. Жодними словами не вгамувати пекучий біль втрати та не загоїти рани в душі. Світлий спомин про мужнього земляка залишиться в наших серцях.

Відео дня

Це нестерпно – втрачати наших Захисників! Розділяємо всім серцем біль непоправної втрати та підтримуємо у годину скорботи рідних та близьких. Справжній Герой, який віддав життя за Україну! Світла на вічна пам’ять тобі, наш Герою! Дякуємо за Україну! — повідомляють на сторінці тергромади. 

Про дату та час прощання з Героєм обіцяють повідомити додатково.

Борис Вільчинський

Герой загинув 24 листопада неподалік Бахмуту Донецької області. Він отримав множинні осколкові поранення несумісні з життям під час артилерійського та мінометного обстрілу. Був сержантом. Борис Вільчинський мешкав у Грицівській громаді. 

У п’ятницю, 2 грудня, місцеві мешканці віддали останню шану своєму захисникові. Віддаючи шану та славу, небайдужі грицівчани навколішки, з синьо-жовтими прапорами та квітами проводжали в останню дорогу свого Героя.

Впевнений у собі, товариський, мужній, хоробрий воїн стояв на передових позиціях, захищаючи рідну землю від ворога. Задля перемоги України у цій жорстокій війні загинув під час виконання бойового завдання. Борис назавжди залишиться в серцях близьких друзів та бойових побратимів! Жителі громади у скорботі схиляють голови перед подвигом воїна-захисника, — зазначають на місцевому сайті Shepetivka.com.ua.

Аби переглянути всі фото - гортайте вбік:

Сергій Конончук

Сергій Конончук був старшим сержантом зенітно-ракетної батареї. Він загинув 29 листопада на Донеччині. В одному з боїв ворог завдав вогневого удару баражуючого боєприпасу типу “Ланцет” по наших захисниках. Тоді Сергій Конончук отримав тяжке поранення голови несумісне з життям. Він мешкав у Судилкові Шепетівського району. 

Саме там народився та проживав, закінчив місцеву школу. А тоді пішов на строкову службу в ЗСУ. Після цього був призваний на військову службу за контрактом у Шепетівці. 

З 2021 року служив на посаді заступника начальника зенітної ракетної обслуги зенітної ракетної батареї. Разом з дивізіоном виїхав в район ведення бойових дій, де забезпечував національну безпеку та оборону у Донецькій та Луганській областях.

З перших днів повномасштабного вторгнення він, не задумуючись, став на захист рідної землі. З товаришами по службі відновлював бойову техніку, проявляючи ініціативу та свої найкращі фахові якості. У складі підрозділу продемонстрував свій професіоналізм та неодноразово виконував завдання в умовах загрози для життя та здоров’я.

За особисту мужність та самовіддані дії, виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Сергія Конончука нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

— Вірний присязі син України, хоробрий, відважний захисник рідної землі, надійний побратим, люблячий син, батько, брат, — йдеться на сторінці тергромади. 

Аби переглянути всі фото - гортайте вбік:

Читайте також: Загадкова смерть військового з Хмельниччини: що розповідає дружина

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (112)
  • Лілія Ребрина

    Вічна пам'ять і слава героям!
  • Hanna Udych

    Riposa in Pace
  • Luiza Pylypchuk

    Вічна і світла пам'ять ГЕРОЯМ!!!
  • Алла Корольова

    Вічна пам'ять Героям!

keyboard_arrow_up