Загадкова смерть військового з Хмельниччини: що розповідає дружина

Загадкова смерть військового з Хмельниччини: що розповідає дружина
  • Командир взводу Сергій Тернавський помер від вогнепального поранення на Полтавщині.
  • Військові кажуть, чоловік вийшов у вбиральню і покінчив життя самогубством. 
  • Дружина шукає справедливості, бо підозрює, що смерть коханого не випадкова. 
  • Розповідаємо деталі історії.

“Мій чоловік пішов на військову службу, щоб чесно виконувати свій обов’язок, оберігати нас та нашу країну, а не покінчити життя самогубством”. Це слова Тетяни Тернавської, дружини покійного військовослужбовця з Хмельниччини.  Він помер від вогнепального поранення 3 листопада. Це трапилось у місті Горішні Плавні на Полтавщині. Згодом з’явилась версія, що Сергій Тернавський міг скоїти самогубство. Мовляв, зайшов у вбиральню, а потім звідти пролунало два постріли з автомату. Жінка зізнається, що має всі підстави вважати, що смерть коханого - не випадкова і була вбивством. Розповідаємо історію військового і що відомо про обставини його загадкової смерті. 

“Нічого не віщувало біди”

Сергія Тернавського пам’ятають як офіцера, прекрасну людину, батька і чоловіка. Він був родом з Нової Ушиці, де його знає чимало людей. У мирному житті чоловік багато років працював водієм пасажирського буса. Історію військового ми розповідали на нашому сайті, як тільки з’явилась трагічна звістка про його загибель. Тоді спогадами про Сергія поділились його друзі. 

Наразі дружина Тетяна Тернавська по крупинці збирає докази й різні свідчення, аби з’ясувати, як і чому насправді помер її чоловік. Адже в ту версію, яку їй озвучили - рідні не вірять. 

Відео дня

Наприкінці червня 43-річний Сергій був призваний на військову службу по мобілізації. Пізніше служив у Донецькій області. Військовослужбовець був командиром інженерно-саперного взводу, відповідав за зброю і боєприпаси. Жінка розповіла, незадовго до смерті чоловік обмовився про те, що йому погрожують розправою. Чи могло стати це причиною його загибелі - невідомо. Наразі триває слідство. Однак Тетяна намагається з’ясувати ці обставини, вкотре прокручуючи в голові останні розмови з чоловіком. 

  • Списувати, приймати, використовувати зброю і боєприпаси - все це мало бути з його підписом. Незадовго до смерті Сергій розкопав велику нестачу зброї - до їх військової частини повинні були привезти 900 мін, але по незрозумілих причинах вони так і не приїхали. Командири наполягали, щоб він підписав документи про те, що він їх отримав. Мовляв, потім знайдеться. Він був дуже відповідальний, почав все шукати. Він не підписував ті документи три місяці. Чоловік багато чого мені не пояснював. 27 жовтня сказав, що вони міняють дислокацію і їх переправляють у Полтавську область, - розповіла Тетяна Тернавська. 

Так Сергій опинився у Горішніх Плавнях, де невдовзі його знайшли з вогнепальним пораненням. 

Що відбувалось у день смерті?

Того дня, 3 листопада, Тетяна спілкувалась з чоловіком востаннє. Пара довго говорила по відеозв’язку. Жінка пригадує, що це було близько 9:30.  Коханий як завжди посміхався і нічого не віщувало біди. А на її запитання відповів коротким “все добре”. Вже близько 10-ї години інші військовослужбовці почули два постріли, які пролунали з вбиральні. Після чого там знайшли тіло Сергія. Дружина покійного не вірить, що це могло бути самогубство. Мовляв, о 10-ій вона ще отримала від нього гроші на картку. Також запевняє, що чоловік був у цивільному одязі і зброї з собою не носив. 

  • Ми дуже довго говорили того дня. Близько десятої він скинув мені зарплату. Я це побачила десь о 13-ій і відписала, що ніякі гроші його не замінять.  Я не знала, що він вже на той момент був вбитий. Мені з його частини ніхто нічого не повідомив і не розказав. Хоча по інструкції повинні були зробити це в той самий день, - каже Тетяна.


Рідні намагались додзвонитись до Сергія кілька днів. Телефон був увімкненим, але ніхто не відповідав. Сподівались просто на поганий зв’язок. Навідувались і у військкомат.  Вже 7 листопада дружина отримала “похоронку”, в якій було вказано, що чоловік “...помер 3 листопада від вогнепального поранення у міській лікарні міста Горішні Плавні Полтавської області”. 

Відкрили кримінальне провадження

У Сергія було два поранення з автомата - одне в живіт, інше в серце. Коли того дня на звуки пострілів прибіг його напарник, то знайшов чоловіка у вбиральні. З  пораненнями військового забрали до лікарні. Там пізніше повідомили, що 3 листопада він потрапив до них в стані клінічної смерті. 

Зі слів Тетяни Тернавської, наразі багато обставин і деталей для рідних досі залишаються нез’ясованими. Зокрема, жінка не може повірити в те, що чоловік сам стріляв у себе два рази. У заключенні після смерті йшлося про те, що це було “самоушкодження”, а згодом було вказано “самогубство”. Однак у цю версію дружина і рідні Сергія вірити не хочуть. 

  • Допитували напарників. Вони розповідали, що того дня все було добре, вони разом пішли в магазин, попили кави і повернулись працювати. Потім Сергій вийшов у вбиральню в тому приміщенні, де вони перебували. Звідти пролунали постріли. Коли напарник забіг туди, то побачив, що мій чоловік лежить на животі. А біля нього - зброя. Зброю напарник одразу вхопив у руки і розрядив - не знаю для чого, він ж знав, що цього робити не можна, - говорить Тетяна.

Жінка має припущення, що це було не самогубство, а вбивство. Наразі за даним фактом розпочали кримінальне провадження. Триває розслідування. В свою чергу, дружина заручилась підтримкою адвокатів, аби до кінця з’ясувати обставини смерті її чоловіка. 

Окрім цього, рідні активно поширюють інформацію у соцмережах, намагаючись досягти максимального розголосу “для встановлення справедливості та пошуку винних”. 

  • Я впевнена, що мій чоловік не здійснив це сам. Він пішов на військову службу, щоб чесно виконувати свій обов’язок, оберігати нас та нашу країну, а не покінчити життя самогубством, - додає дружина військовослужбовця.

Рідні загиблого військового переконані, що історія їхньої сім’ї можливо допоможе передбачити й запобігти аналогічним кримінальним правопорушенням в майбутньому. 

А поки журналісти vsim.ua і надалі слідкуватимуть за перебігом розслідування. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (128)
  • Мирослава Мидлак

    Вбили.
  • Mi Le

    це вбивство,командири міни і зброю продали.
  • Yuliya Shpichka

    Цю наволоч продажну, яка вздумала заробити на зброї, що призначена для захисту українців, треба знайти. І прищучити весь ланцюг цих гнид, цих вбивць, які ганблять українську армію, ганблять українців.
  • Галина Сулима

    Скоти, робили якусь аферу, а чесну людину прибрали.

keyboard_arrow_up