Була Ірою, стала Амірою: поспілкувалися із хмельничанкою, яка прийняла іслам

Була Ірою, стала Амірою: поспілкувалися із хмельничанкою, яка прийняла іслам
  • У Хмельницькому живе близько 3 тисячі мусульман.
  • Одна із них - хмельничанка Іра, яка прийняла іслам у 17 років.
  • Дізналися причину та що змінилося у її житті. 

Нет описания.

Знайомтеся. Це Аміра. Їй 23. Вона мусульманка. Сторонні чоловіки можуть бачити лише її долоні та обличчя. Інші частини тіла мають бути обов’язково прикриті. Саме тому в громадському місці дівчина із повністю покритою головою. Це правило з’явилося в житті Аміри 6 років тому. Саме тоді вона прийняла іслам. До цього дівчина мала інше ім’я - Іра. 

Їсть м’ясо лише із певною позначкою - “халяль”

Відео дня

Ірина вирішила стати мусульманкою у 17 років. На той момент вона навчалася в училищі. Журналістці vsim.ua дівчина розповіла, що їй завжди подобалася культура мусульман. Особливо їхня релігія. Ірина заглиблювалася більше у цю тему й весь час порівнювала іслам із християнством. В результаті, вирішила остаточно стати мусульманкою, вивчити арабську та змінити ім’я. Розповідає, що спершу батьки негативно до цього поставилися. Адже самі вони не є мусульманами. 

Ставши мусульманкою, Аміра стала носити хіджаб. Тобто, вбрання, що покриває всі частини тіла, окрім обличчя та долонь. Дівчина згадує: спершу соромилася в такому вигляді з’являтися “на людях”. Але згодом звикла. Каже: і взимку, і влітку почувається в одязі комфортно. Без хіджабу дівчина може постати лише перед батьком, рідним братом або чоловіком. 

Нет описания.

Після прийняття ісламу дещо змінилося і в харчуванні дівчини. Скажімо, вона не може придбати м’ясо у звичайному супермаркеті. Робить це в спеціальному магазині, де на продукції є позначка “халяль”. Вона свідчить про відсутність різноманітних домішок та гуманний спосіб вбивства тварини. 

Дівчина також зізнається, що має хлопця і він теж мусульманин. Каже, релігія не забороняє їм зустрічатися. Головне - не виходити за певні рамки. Наприклад, до весілля пара не може цілуватися або триматися за руки. 

Мусульманка Аміра самостійно заробляє гроші на життя. За освітою вона технолог. У Хмельницькому працює швачкою, а також контролює роботу на виробництві. Аміра мріє про подорожі й, звісно, про щасливе життя. Його дівчина почала будувати відтоді, як прийняла іслам. 

Кожній дружині - окреме житло і новий одяг щосезону

А от жінка, на ім’я Мар’ям прийняла іслам 12 років тому. Жінка вийшла заміж за мусульманина. Вона має 4 дітей. Усі живуть у Хмельницькому. З чоловіком у них спільний бізнес - виготовлення натуральної косметики. 

Мусульманин може перебувати у шлюбі з декількома жінками. Тому журналістка vsim.ua запитала у Мар’ям: “Ви єдина дружина у свого чоловіка?” Вираз її обличчя став здивованим. А відповідь була такою: 

Нет описания.

Я звернула увагу, що на обличчі як Аміри, так і Мар’ям не було косметики. Тому поцікавилася, чи дозволено мусульманкам фарбуватися. Жінка сказала: “Так”. Однак все залежить від наміру. Мовляв, якщо метою є зваблення інших чоловіків - то не можна. А якщо ж підкреслити свою красу - тоді без проблем. Інше питання щодо косметики - незручність. Адже мусульмани моляться п’ять разів на день. І є певні ритуали, за яких косметика на обличчі лише заважатиме, - говорить жінка.

Як і всі мусульманки, Мар’ям носить хіджаб. Тобто, одягом закриває частини свого тіла. Вона каже: дівчина має ходити в такому вбранні, як тільки в неї почалися місячні. Якщо ж менструація не настала до 15 років - то з цього віку вона зобов’язана одягнути хіджаб.

Також Мар'ям розповідає: чимало людей сприймають одяг мусумальнок негативно або неправильно. Скажімо, думають, що жінки у хіджабі несуть якусь загрозу. Або ж ходять так примусово. Саме через це, сьогодні, 1 лютого, мусульманки, які живуть у Хмельницькому зібралися біля Дитячого світу. Вони принесли із собою троянди та шоколадні цукерки. Усе це стали дарувати перехожим жінкам. Таким чином, вони долучилися до акції, яка сьогодні відбулася у 17 містах України. 

Загалом у Хмельницькому мешкає близько 3 тисячі мусульман. Більше про їхнє життя читайте в нашому матеріалі  Чотири дружини та плани на мечеть. Як живуть мусульмани у Хмельницькому (ФОТО)

Ну а як мусульманки дарували хмельничанкам троянди, дивіться на відео і фото

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

keyboard_arrow_up