Чи потрібно встановлювати в Хмельницькому новорічну ялинку (ВІДЕООПИТУВАННЯ)

Чи потрібно встановлювати в Хмельницькому новорічну ялинку (ВІДЕООПИТУВАННЯ)
Фото з архіву
  • У сусідніх містах від встановлення головної ялинки цьогоріч відмовилися.
  • Хмельницька місцева влада щодо цього поки рішення не прийняла.
  • А що думають хмельничани?
  • Дивіться відеоопитування й залишайте свою думку в коментарях.

З того моменту, як засніжило, в багатьох містах підносять питання щодо цьогорічних новорічних свят. А саме - заходів, які щороку відбуваються на рівні міста. Скажімо, минулого року ялинку та різдвяний ярмарок у Хмельницькому відкрили 3 грудня. Тоді “новорічна красуня” засяяла вогниками, а Проскурівська була вкрита ілюмінацією. Як все було - дивіться в минулорічному матеріалі. 

24 лютого розділило життя українців на “до” і “після”. Тож будь-які свята відійшли для людей далеко на інший план. Так, перед новорічними святкуваннями в багатьох містах виникло запитання - чи встановлювати головні ялинки та, чи проводити різдвяні ярмарки. 

Начальник управління культури і туризму Хмельницької міськради Артем Ромасюков розповів журналістам ТРК “Місто”, що будь-які рішення щодо облаштування новорічно-різдвяних локацій ще не прийняті. Водночас чиновник додав: навіть якщо  будуть влаштовувати заходи - вони будуть благодійними. Кошти з їхнього проведення спрямовуватимуть на ЗСУ. 

Відео дня

- Щодо коштів, які передбачалися в базовому бюджеті на 2022 рік, на різдвяні заходи і на святкову ілюмінацію, то їх вже давно було перерозподілено на потреби ЗСУ, - додав Артем Ромасюков. 

Оскільки місцева влада допоки не прийняла рішень щодо встановлення новорічної ялинки та організації інших різдвяних заходів, журналісти vsim.ua запитали думку стосовно цього в хмельничан. Їхні відповіді дивіться на відео.

Вінниця та Тернопіль будуть без ялинки

У сусідній Вінниці від ялинки цьогоріч відмовилися. Про це пише “20 хвилин”. Місцева влада повідомила, що святкування недоречне через війну й через те, що буде утворюватися масове скупчення людей. А от щодо роботи новорічно-різдвяного містечка у Вінниці ще не вирішили. 

У Тернополі серед місцевих мешканців проводили голосування на тему встановлення ялинки. “20 хвилин” повідомляє, що понад 70% мешканців виступили проти. 

- Тому, враховуючи думку тернополян, буде прийнято рішення, що цьогоріч ми зустрінемо Новий рік у Тернополі без ялинки. Однак працюватиме на Театральному майдані Резиденція святого Миколая, а також буде влаштована Різдвяна шопка. Саме ці атрибути відповідають нашим традиціям, - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Друзі, а як ви вважаєте, чи потрібно встановлювати новорічну ялинку в Хмельницькому цього року? Пишіть свої думки в коментарях. 

Читайте також: Де вигідніше: порівняли вартість м’яса на хмельницькому ринку й у двох магазинах

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1090)
  • Галина Бельш

    Ніе
  • Читач61

    Ні,не потрібно,а у сімейному колі по бажанню-якщо є дітки,то можна купити до дому маленьку ялинку,а на майданчику після перемоги обовязково
  • Саша Роздойма

    Ні після перемоги!!!!! Навіть літом ставте!!!!!

    PutnickFree reply Саша Роздойма

    посадити навесні живу - гарна ідея!
  • Катерина Власюк

    Звісно що ні,такий важкий час настав що не до ялинки зараз!

keyboard_arrow_up