Чим замінити сіль - поради від Клопотенка

- Український шеф-кухар радить привчатися споживати менше солі.
- Які ще лайфхаки є у Клопотенка дізнавайтеся в матеріалі.
Український шеф-кухар, фуд-блогер та розробник меню для шкіл та дитячих садочків Євген Клопотенко дав дієві поради щодо використання солі. На тлі новин про дефіцит кам’яної в Україні в ефірі “Сніданку з “1+1” він розповів, як можна замінити цю смакову добавку.
Клопотенко каже, що сіль - це той же консервант, що і цукор або ж оцет. Отож господиням не слід сильно не перейматися. Консервувати овочі можна буде без солі - із цукром та оцтом.
“Щоб компенсувати сіль у їжі – додавайте вже солоні продукти. Соєвий соус, бринза, сулугуні, взагалі будь-який сир, солоні горішки, оселедець. Якщо є розсіл із торішніх огірків/помідорів, то додати трохи до борщу, і це зробить його солоним”, – зазначає шеф-кухар.
А любителям солоненького радить зменшувати кількість солі в організмі. Переглянути свій раціон та споживати менше солі. До цього потрібно привчати свій організм поступово.
"З точки зору здоров'я нам точно не треба шукати якусь закордонну сіль, а потрібно просто її менше використовувати. Найпростіше рішення – це привчити свій організм до споживання меншої кількості солі", — пояснює шеф-кухар.
Нагадаємо, підприємство "Артемсіль", яке тимчасово припинило роботу через обстріли росіян у Донецькій області, забезпечувало понад 90% потреб українського населення у сіллю. Наразі на полицях магазинів у Хмельницькому відчувається дефіцит солі. А там, де вона є, ціни на неї захмарні. До того продають смакову добавку в лімітованій кількості.
Читайте також:
- У Хмельницькому - ажіотаж за сіллю. Через попит продавці підняли ціни
- Як Гамалій спростовує фейки навколо ажіотажу з сіллю
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Олена Маланчук
PutnickFree
Владимир Шевченко
ЧитачЧитачів reply Владимир Шевченко