Чим замінити сіль - поради від Клопотенка

Чим замінити сіль - поради від Клопотенка
  • Український шеф-кухар радить привчатися споживати менше солі.
  • Які ще лайфхаки є у Клопотенка дізнавайтеся в матеріалі.

Український шеф-кухар, фуд-блогер та розробник меню для шкіл та дитячих садочків Євген Клопотенко дав дієві поради щодо використання солі. На тлі новин про дефіцит кам’яної в Україні в ефірі “Сніданку з “1+1” він розповів, як можна замінити цю смакову добавку.

Клопотенко каже, що сіль - це той же консервант, що і цукор або ж оцет. Отож господиням не слід сильно не перейматися. Консервувати овочі можна буде без солі - із цукром та оцтом.

“Щоб компенсувати сіль у їжі – додавайте вже солоні продукти. Соєвий соус, бринза, сулугуні, взагалі будь-який сир, солоні горішки, оселедець. Якщо є розсіл із торішніх огірків/помідорів, то додати трохи до борщу, і це зробить його солоним”, – зазначає шеф-кухар.

Відео дня

А любителям солоненького радить зменшувати кількість солі в організмі. Переглянути свій раціон та споживати менше солі. До цього потрібно привчати свій організм поступово. 

"З точки зору здоров'я нам точно не треба шукати якусь закордонну сіль, а потрібно просто її менше використовувати. Найпростіше рішення – це привчити свій організм до споживання меншої кількості солі", — пояснює шеф-кухар.

Нагадаємо, підприємство "Артемсіль", яке тимчасово припинило роботу через обстріли росіян у Донецькій області, забезпечувало понад 90% потреб українського населення у сіллю. Наразі на полицях магазинів у Хмельницькому відчувається дефіцит солі. А там, де вона є, ціни на неї захмарні. До того продають смакову добавку в лімітованій кількості. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олена Маланчук

    Хай залишить свої поради при собі такий розумний , при тому що скоро починається сезон консервування .
  • PutnickFree

    У нас люблять роздути проблему з нічого. Якщо солі у продукті 2г., то її вартість у продукті була 2 коп., а стала 5 коп., але продукт має подорожчати на 1-2 грн. ;) І стіки неодмінно мають подорожчати в 2-3 рази, хоч вартість солі там взагалі не враховувалася, тільки пакування, а головне маркетинг.
  • Владимир Шевченко

    О ну без этого "мастера" можно обойтись как-то 😆

    ЧитачЧитачів reply Владимир Шевченко

    А без твого висера тут і поготів. Сєпарюга - іди за кораблем.

keyboard_arrow_up