Далекобійник із Хмельницького повернувся із-за кордону та розповів про тамтешній карантин

Далекобійник із Хмельницького повернувся із-за кордону та розповів про тамтешній карантин
Фото з родинного архіву Юрія Кошарського
  • Юрій працює далекобійником та здійснює міжнародні перевезення товарів. 
  • Черговий рейс чоловіка припав на пік карантину в Європі.
  • Що там побачив та як наразі дотримується самоізоляції, розповів журналістами vsim.ua.

Юрій Кошарський 3 роки працює далекобійником. Возить товари з України до Євросоюзу. За цей час де лишень не побував. За плечима десятки рейсів. Вдома його завжди чекає любляча дружина Лєна та маленький синочок Владик. З приходом карантину життя Юрія не змінилося. Каже, що в такий складний для країни час не можна припинити закордонні надходження до бюджету держави. Відтак, два тижні тому, як завжди, вихідні пройшли у зборах. Черговий рейс далекобійника проходив через три країни: Польща, Німеччина та Нідерланди. Звідти Юрій повернувся у понеділок, 23 березня. Зараз знаходиться вдома на самоізоляції. Враженнями від карантинної Європи чоловік поділився із журналістами vsim.ua.

“Там все по-іншому. Всі дотримуються карантинного режиму, вулиці зовсім пусті, тотальний контроль з боку поліції та суцільна злагодженість усіх структур. Там я себе почував у безпеці. Чого не скажу про Україну” - так кількома словами Юрій описав все, що відбувається в Європі. 

Перша зупинка - Польща

Його рейс, як завше, розпочався із проходження митного контролю. На кордоні між Україною та Польщею довелося добряче попотіти в салоні вантажівки. Людей не випускали на вулицю. Польська сторона дозволяла одночасне перебування на пункту пропуску не більше трьох транспортних засобів. Тому були значні затримки.

Відео дня
Фото з родинного архіву Юрія Кошарського

Жодних блокпостів між країнами Євросоюзу, за словами Юрія, немає. На минулому тижні їх намагалася запровадити Польща на в’їздах зі Словаччини, Німеччини, Чехії. В результаті утворились кілометрові черги й все скасували. 

“Німеччина та Нідерланди вразили самосвідомістю”

Польщу Юрій здебільшого минав транзитом, а от найбільше часу пробув у Німеччині. Там і супермаркети відвідував, і з місцевим карантинним режимом встиг ознайомитися. Каже, що люди там дуже свідомі. Вулиці пустують. Поліція працює в посиленому режимі, містом курсують патрулі, а супермаркети піклуються про дезінфекцію покупців.

За словами чоловіка, в Німеччині він зіштовхнувся з високим рівнем самосвідомості громадян. Їм, як зазначає чоловік, залишається лише дотримуватися рекомендацій. Про забезпечення всім необхідним подбала держава. 

В Нідерландах карантинного режиму, за словами Юрія, дотримуються не гірше ніж у Німеччині. Там зачинені всі кав’ярні та розважальні заклади. Ресторани та заклади харчування працюють лише на винос або як доставка. 

Як проходить самоізоляція 

Повернення додому проходило вже з незначними затримками. На українській стороні Юрій заповнював анкету та вказав свої паспортні дані. Далі заповнив колонку з адресою проходження самоізоляції. Часто фактичне місце проживання не збігатися з пропискою, тому вона стоїть в анкеті окремо. Каже, що українські прикордонники не затримувалися на довгі інструктажі, поміряли лише температуру і дозволили продовжити рух. 

“Коли я приїхав додому, перше, що зробив - скинув з себе весь одяг ще на вулиці. Все закинув у пральну машинку й пішов у душ, а вже потім вітався із родиною”, - зазначає Юрій. 

Фото з родинного архіву Юрія Кошарського

Наразі чоловік знаходиться на повній самоізоляції. Каже, що почуває себе прекрасно, але все ж воліє дотримуватися заходів безпеки. Йому час від часу телефонують із санепідеміологічного контролю та запитують про стан здоров'я. Родина Юрія живе у приватному будинку. Чоловік каже, що за територію свого господарства не виходить взагалі. 

В суботу Юрій знову збирається в черговий рейс. Каже, що з дому викличе таксі, дістанеться до своєї вантажівки й знову рушить за кордон.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Леонид Наседкин

    Красивые  сказки.
  • Таня

    А я от в одному відео на Ютьюбі прослухала відповідді  Доктора мед наук
    напр каже,що там де велика захворюванність гриппом, не знаю який А чи який то коронавірус менше пройде, небагато буде.
    Я не лікар але може лікарі скажуть не може  ж людина перехворіти в одночас двома цими видами грип і корона.
    Тобто він мав на увазі країни я яких постійно епідемія гриппу , карантини, то їх мало затронить коронавірус. Тому що головне місце займає той вірус який в них постійно
    напевно Італія І Іспанія мало хворіють на грип, все-таки вони і теплі більше країни, особливо Іспанія. клімат середземноморський
    А от ми країни СНГ живемо в холодному помірному але в нас зими суворі і холодні. та й житття якесь злидневе.
    Тому надіюсь нас ця хвиля пронесе...хочеться почути наших лікарів з інфекційної ,що вони думаютть

    Віталій Українець reply Таня

    ми ніколи не були членами снд.дурню!

    Анатолій Савченко reply Таня

    Україна не входить до СНГ... І ніколи не була членом цієї організації.

    Таня reply Анатолій Савченко

    да так
    мала на увазі Україну, Росію, Білорусію та інші в кого клімат як в нас і грип постійно в холода

    Олександр Крамар reply Таня

    І які страшенні морози у нас були цього року?
  • Олександра Буряк

    то чому за кордоном більша захворюваність і звідти до нас прийшла ця страшна хвороба якщо там усе на високому рівні

    Женя Захарчук reply Олександра Буряк

    абажді, ще не прийшла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up